REVIEW FAREWELL SERUMS

Of ik de serums wilde uitproberen van de gloednieuwe lijn Farewell van Croma? Daar zeg ik als skincare junkie natuurlijk geen nee tegen! Ik probeerde het Farewell anti-aging serum en die voor de snel geïrriteerde huid. Lees hier mijn bevindingen over deze Farewell serums van Croma.

Wat is Croma Pharma?

Nee, ik ga geen flauwe grap maken met een verwijzing naar een bakmiddel ;-). Want dan doe je Croma Pharma echt te kort. Deze Croma is een serieus farmaceutisch bedrijf uit Oostenrijk met een jarenlange ervaring in (onder andere) innovatieve huidbehandelingen. Zo hebben zij onder andere fillers, maskers en PDO-producten in het assortiment. En nu hebben zij dus een nieuwe lijn met serums uitgebracht.

Farewell

De serums van Croma luisteren naar de naam Farewell. Het is een doelgerichte huidverzorgingslijn, waarbij het de bedoeling is dat je afscheid neemt van je huidprobleem (vandaar de naam Farewell). De lijn is ingedeeld naar huidcondities: vet, droog, geïrriteerd, verouderd en wallen onder de ogen.

Deze nieuwe serums onderscheiden zich op de volgende punten:

• ze zijn gebaseerd op de principes van Clean beauty; zonder parabenen, parfum, siliconen en minerale oliën.
• Alle serums bevatten een kwalitatief hoogwaardig hyaluronzuur van zowel een hoog
moleculair gewicht als een laag moleculair gewicht

Hoe gebruik je Farewell?

Op een gereinigde huid breng je dagelijks 3 druppels aan. Het is een serum, dus daarna volgt de gewone verzorging. Omdat de Farewell serums zo mild zijn, mag je deze zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken.

Mijn ervaring met Farewell

Ik probeerde de varianten voor de geïrriteerde huid en die voor de verouderde huid. Zie hieronder voor mijn persoonlijke ervaring met deze serums.

Geïrriteerde huid

Ik heb een historie met huidallergie, zoals je misschien nog weet. Sinds ik na een (verkeerd gedoseerde) vitamine C behandeling tijdelijk als een opgezwollen vechtvis door het leven moest, kan ik helaas niet meer alles op mijn huid smeren. Ik heb dan ook mijn grote smeerhobby drastisch moeten downsizen tot producten die geen of beperkte reactie bij mij opleveren. Evengoed word ik soms toch weer wakker met een rode huid of bultjes.  Ik was dus de uitgelezen persoon om het Farewell serum te testen dat helpt tegen een geïrriteerde huid. Dus toen ik op een goede (of slechte ;-)) morgen weer eens wakker werd met een rood gezicht vol bultjes, kon ik niet wachten om de flacon voor de geïrriteerde huid te openen. Ik smeerde 3 druppels op mijn gezicht. Tegen de middag wierp ik nogmaals een blik in de spiegel en tadaahhh: de bultjes waren weg en de roodheid een stuk minder. Het werkt dus echt! Na die keer gebruik ik steeds het serum als ik ook maar het flauwste vermoeden heb dat er een vorm van irritatie aankomt. Steeds met hetzelfde mooie resultaat. Dus je begrijpt het al: deze flacon krijgt absoluut een vast plekje op mijn wastafel. Ik kan echt iedereen met een gevoelige huid aanraden om het serum standby te hebben voor het geval er iets misgaat. Het serum bevat onder meer hyaluronzuur, niacinamide, madecassoside, d-pathenol en biotech peptide.

Verouderde huid

Uiteraard wilde ik ook graag het serum proberen dat veroudering van de huid tegengaat (het is namelijk topsport om voor altijd 39 te blijven, haha…). Dit serum bevat onder meer hyaluronzuur, vitamine C en het wonder ingrediënt Vigna Aconitifolia Seed Extract. Ja, van dit laatste ingrediënt had ik ook nog nooit gehoord. Ten onrechte, want dit stofje is een ware anti-aging kampioen. Het werkt namelijk op moleculair niveau om de productie van collageen op gang te brengen en de celvernieuwing te stimuleren. Het werkt zelfs zo goed, dat het vergelijkbaar is met retinol.

Retinol is, zoals je misschien weet, een van de weinige ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het echt helpt tegen huidveroudering. Het nadeel is alleen dat het irriterend kan zijn en daardoor is het niet voor iedere huid geschikt. Normaal smeer ik zo’n 2 keer per week retinol op mijn gezicht, dat kan ik net verdragen. Om het anti-aging serum van Farewell goed te kunnen beoordelen, ben ik de hele zomer gestopt met retinol. Als eerste kan ik melden dat mijn huid totaal niet van geïrriteerd raakt van het serum van Farewell (wat bij soms bij retinol weldegelijk het geval is). Maar, nog belangrijker, ik merkte qua rimpels en stevigheid geen verschil met retinol! Het Farewell serum heeft dus hetzelfde effect als retinol, maar dan zonder de irriterende eigenschappen. Hoe mooi is dat?

Farewell kopen

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe je zelf deze serums kunt proberen. Sinds kort heeft Croma een eigen webshop, dus neem daar eens een kijkje. ps: weet wel dat het niet goedkoop is, want het kost 124 euro per flacon van 30 ml. Maar dan heb je ook wat! Je doet er ook lang mee, want je hebt maar 3 druppels per keer nodig. Farewell is verkrijgbaar in de webshop van Croma.