REVIEW: LIFTING BOOSTER MÁDARA

Kan je huid wel een oppeppertje gebruiken? Misschien is de Amino-fill 3D Lifting Booster van Mádara dan wel iets voor je. Check hier mijn review van deze liftende Booster van Mádara.

Mádara

Mádara is een Lets huidverzorgingsmerk dat is ontwikkeld door 4 jonge vrouwen. Het merk heeft de natuur hoog in het vaandel staan en probeert zowel mens als natuur te eerbiedigen. Verder zijn ze gecertificeerd door Ecocert. Eerder testte ik al de shampoo van Madara, nu was het de beurt aan de Lifting Booster.

Mádara Amino-fill 3D lifting Booster

Een hele mond vol, de officiële naam van deze booster. Maar wat doet deze (voor 99%) natuurlijke booster nu precies? Volgens de fabrikant zorgt de booster voor onmiddellijk minder zichtbare rimpels en een liftend effect. Uit een studie van 39-plus vrouwen volgde een afname van 26% van rimpels na 1 uur. Ook was er qua stevigheid van de huid een toename van 12% waar te nemen.

Hoe gebruik je de Amino-fill Booster van Mádara?

Eerst (uiteraard zou ik zeggen) moet je gezicht goed schoon zijn. Hierna breng je de inhoud van de ampul aan op je gezicht, vóór de rest van je verzorging. Je hoeft niet bang te zijn dat je te kort komt, want er zit genoeg in om jezelf 2 keer op een dag royaal “in te cremmen”. De inhoud moet trouwens wel binnen 24 uur zijn gebruikt. Je gebruikt de ampullen het liefst in kuurverband gedurende 10 dagen en daarna onderhoudsdosis van 2 à 3 keer per week.

madara lifting booster
Aan de smeer met de lifting booster

Mijn ervaring

De booster zit in een doorzichtige ampul. Je breekt het puntje ervan af en smeren maar. De inhoud van de ampul smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Al de eerste keer zag ik na een uurtje inderdaad mijn gezicht wat verstrakken. Verwacht alleen geen wereldwonderen, maar er was degelijk effect. Verder voelde mij huid aanzienlijk zachter aan en bovendien was deze beter gehydrateerd. Ook werd de teint van mijn huid egaler en zag ik er lekker blozend uit. Kortom, ik vind dat de Amino-Fill 3D Booster echt iets voor je doet. Het is een fijne extra verzorging voor de 35-plus huid. Bovendien kun je met deze lifting booster binnen een uurtje je gezicht even een goede oppepper geven. Ideaal dus als je snel even extra wilt shinen op een feestje of een event.

Puntje van kritiek

Over de inhoud van de booster ben ik dus zeker te spreken. Dit ligt alleen anders wat betreft de verpakking. De booster is nl. verpakt in 10 losse plastic tubetjes, niet echt goed voor het milieu dus. Nu maakt Mádara wel veelvuldig gebruik van gerecycled of recyclebaar plastic, maar evengoed is het nog steeds plastic. Volgens de importeur van Mádara is het merk echter volop bezig met het omschakelen naar een van de vele milieu-vriendelijke alternatieven voor plastic (zoals mais en rietsuiker). Dus hopelijk is de booster binnenkort ook verkrijgbaar in een meer verantwoorde verpakking.

madara lifting booster

Mádara kopen

Wil je zelf de ampullen eens proberen? Dat kan. Deze zijn te koop via de webshop van Truecos.be voor 29,90 euro.

Ingrediënten

Voor de echte liefhebbers heb ik weer de volledige ingrediëntenlijst (INCI) uitgeplozen. Daar gaat ie:

Aqua, Glycerin, Isoamyl Laurate, Prunus Amygdalus (Almond) Dulcis Oil, Cetearyl Alcohol, Silica, Glyceryl Stearate Citrate, Palmitoyl Isoleucine, Cyathea Cumingii (Fern) Leaf Extract, Titanium Dioxide (CI 77891), Mica ( CI 77019 ), Sodium levulinate, Sodium anisate, Cellulose, Lactic Acid, Xanthan Gum, Aroma, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol, Sodium phytate, Linalool, Geraniol, Citronellol