PURE HA: VOOR DORSTIGE HUIDJES

Het is een absolute must om deze je gezicht goed te hydrateren. Ik probeerde daarom het vochtinbrengende masker Pure HA van Croma Pharma. Dit masker belooft je huid beter te hydrateren en voller te maken. Lees hier mijn ervaring met dit vloeibare masker.

Waarom Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die beschermt tegen vrije radicalen en ontstekingen remt. Onmisbare kwaliteiten dus voor een mooie, gezonde huid. Daarbij is het goedje een absolute koning in het vasthouden van vocht, waardoor je huid goed gehydrateerd en flexibel blijft. Ook maakt het de huid soepeler en vermindert het fijne lijntjes en rimpels. Een belangrijke hulp dus, vooral in dit koude en droge winterseizoen. Alleen als je ouder wordt, neemt niet alleen je collageen in de huid af, maar ook de hoeveelheid hyaluronzuur. Dat is nu precies de reden waarom deze stof vaak wordt geïnjecteerd, of op een andere manier in de huid wordt gesluisd. Verder helpt het ook om een masker of serum te gebruiken waarin hyaluronzuur is verwerkt. Heel handig dus als je wilt voorkomen dat je huid craquelé wordt door die loeiende verwarming of de vallende sneeuwvlokjes.

Pure Ha & Croma

Over nu naar het hydraterende Pure HA masker. Dit product wordt gemaakt door Croma Pharma, een farmaceutisch bedrijf uit Oostenrijk met een jarenlange ervaring in (onder andere) innovatieve huidbehandelingen. Zo zijn zij bijvoorbeeld gespecialiseerd in de productie van hyaluronzuur voor injectables. Dat zie je ook bij dit vloeibare masker terug, want het is van een farmaceutische kwaliteit die normaal gesproken wordt gebruikt in de medische en esthetische praktijk. Het is verder een zeer geconcentreerd masker, met maar liefst 1,8% hyaluronzuur. Hierdoor kun je de natuurlijke hydratatie van je huid een flinke oppepper geven. Met als gevolg minder zichtbare lijntjes en een voller gezicht.

Pure HA Croma

Hoe gebruik je Pure HA?

Het vloeibare masker kun je 1 à 2 keer per week aan je beauty ritueel toevoegen en het is geschikt voor elk huidtype. Reinig je gezicht, breng de vloeistof aan op je gezicht en laat het 15 minuten inwerken. Daarna afspoelen met lauw water. Nb: omdat water de zuurgraad van je huid beïnvloedt, adviseer  ik wel om daarna af te sluiten met een product dat Ph-waarde neutraal is.

Mijn ervaring met Pure Ha

Het masker trekt snel in en je ziet het niet als je het aanbrengt. De gebruiksaanwijzing zegt dat je het 15 minuten moet laten intrekken om daarna af te spoelen. Om het nog beter te laten intrekken, laat ik het echter de hele dag zitten. Dit kan prima, mits je het niet erg vindt om op een gegeven moment “maskervelletjes” op je gezicht te krijgen. Maar goed, in deze Corona-tijd moet het niet zo moeilijk zijn om even geen mensen van dichtbij te zien ;-). Ik gebruik het masker trouwens ook op mijn hals en handen, want die kunnen ook wel wat extra’s gebruiken deze periode.

Dan het resultaat. Steeds na het gebruik van het masker heeft mijn huid een porseleinen uitstraling. Deze ziet er dan super mooi egaal uit en is echt zijdezacht. Mijn huid heeft zelfs in tijden niet zo zacht gevoeld; een baby is er jaloers op. Verder geeft het lekker sappige wangetjes. Kortom, ik ben fan van dit product!

Puntje van kritiek: ik vind de verpakking niet helemaal handig. Het masker zit in een (leuk gevonden) vorm van een injectie. Maar om de inhoud eruit te krijgen, heb je een staafje nodig dat ik natuurlijk al na 1 sessie kwijt was. Maar goed, dat zegt misschien meer iets over mij ;-). Bovendien gaat het per slot van rekening om de inhoud. En die is dik in orde.

Ingrediënten

Benieuwd wat er allemaal in het Pure HA masker zit? Zie hier voor de zogenaamde INCI-lijst:

Water, glycerine, natriumhyalurononaat, dinatriumfosfaat, citroenzuur.

Door de speciale manier van verpakken zijn verder geen conserveringsmiddelen nodig.

Tot slot

Het masker van Croma heeft mij echt verrast qua werking. Heerlijk, om je wangen zo zacht en gehydrateerd te voelen. Alsof je teruggaat in de tijd. Kortom, dit masker is een blijvertje in mijn beautyritueel. Zeker nu mijn huid met al die droogheid wel wat extra’s kan gebruiken. Ik kan het masker dan ook van harte aanraden in dit koude en droge seizoen.

Zelf proberen?

Wil je Pure HA zelf proberen? Dan is dit je kans, want je krijgt het nu cadeau bij een abonnement op Forever 39 Collagen. Zie hier:

ABONNEMENT FOREVER 39 BEAUTY COLLAGEN (10 EURO KORTING)

Maar je kunt het ook zelf kopen. Het kost zo’n 65 euro per verpakking van 4 stuks. Pure HA is verkrijgbaar via de webshop van Croma Pharma en op de volgende adressen:

Skins Instituut – Hoensbroek

De Salon – Zandvoort

Schoonheidssalon LaPerle – Lochem

Revita Skin – Eindhoven

Beauty Center Tiel – Tiel

Huidtherapie Angela Utberg – Barendrecht

MW Clinic – Groningen

Villa Vital – Hengelo

Biutifill – IJsselstein

Clinic 4 All – Amstelveen

Derma Lounge – Hilversum

Gold Clinics – Amersfoort

Renew Clinic – Zandvoort

Arenborghoeve – Venlo

De Bjoetie Kamer – Hoevelaken

Huid & Duin Schoonheidskliniek – Heemskerk

Praktijk Willeke Kamphof – Haarlem

Nb: dit artikel is een samenwerking met Croma Pharma, echter dit heeft mijn mening over het product niet beïnvloed.