RIMPELS OP JE DECOLLETE VERMINDEREN?

Veel vrouwen krijgen er met het ouder worden last van: verticale lijntjes en rimpels in het decolleté. Ben je nog piepjong? Dan verdwijnen de lijntjes die je ’s ochtends bij het opstaan ziet nog vanzelf. Helaas is de oudere huid wat slapper en minder elastisch. Daardoor trekken rimpeltjes niet meer zo makkelijk weg. Toch is het decolleté voor velen van ons stiefkind van het dagelijks beauty ritueel. We besteden er vaak te weinig aandacht aan. En dat is jammer want de huid is juist in dit gebied extra kwetsbaar en veroudert sneller. Maar kunnen we rimpeltjes in het decolleté voorkomen? Of is er iets aan te doen? Deze vragen stellen we vandaag aan de huidtherapeuten en cosmetisch artsen van de Van Rosmalen kliniek. Lees je mee?

Hoe ontstaan rimpels in de hals en het decolleté?

De hoofdoorzaak zijn interne factoren (intrinsieke huidveroudering). Een natuurlijk proces dat we helaas niet kunnen stoppen, hooguit vertragen. Doordat de aanmaak van collageen en hyaluronzuur afneemt en de afbraak van elastinevezels toeneemt, wordt onze huid droog en minder soepel. De huid van het decolleté is dun, bevat minder talg- en zweetklieren en veroudert daarom sneller dan ons gezicht. Factoren van buitenaf (extrinsieke huidveroudering) zoals roken, alcohol, stress en langdurige blootstelling aan de zon dragen bovendien bij aan een snellere veroudering van onze huid.

Is er iets tegen rimpels in het decolleté te doen?

Op intrinsieke huidveroudering hebben we helaas geen invloed. Behalve dan gezond leven. Je kunt het natuurlijke huidverouderingsproces niet stoppen, wel vertragen. Op factoren van buitenaf heb je uiteraard wel invloed door te stoppen met roken, matig te zijn met alcohol, je huid dagelijks beschermen tegen daglicht en andere straling. En bovenal: nooit onbeschermd in de zon te zitten. Ook de manier waarop we slapen heeft invloed. Slaap je altijd op je zij dan ontstaan er rimpels die uiteindelijk niet meer weggaan. Drink je weinig dan heeft dit invloed op hydratatie van de huid. Door te weinig hydratatie wordt je huid droger en minder elastisch. Heb je last van pigmentvlekken in je decolleté? Dit wordt niet alleen veroorzaakt door de zon, maar kan ook ontstaan door het verstuiven van parfum op de huid gedurende langere tijd. Om je huid te verbeteren is het daarom van belang om het decolleté onderdeel te maken van je dagelijkse beautyroutine. Gebruik daarom voor het decolleté producten als voor je gezicht en hals, met een hoge concentratie aan werkzame stoffen (cosmeceuticals).

Skincare

Een mooie huid begint natuurlijk thuis, met goede skincare. Een investering in cosmeceuticals met hoge percentages aan werkzame stoffen zoals vitamine A-zuur of vitamine C is het meer dan waard. Deze producten mogen niet in de winkel worden verkocht en daarom hoor je er niet zo veel over. Maar het is DE eerste stap om je huid effectief te verbeteren.

Voorbeeld van een dagroutine

1. SkinCeuticals C E Ferulic, het hoogst geconcentreerde vitamine C-serum dat fijne lijntjes en rimpels vermindert en de huid beschermt tegen Uv-straling, daglicht en straling van computers etc.
2. Een product dat eigenlijk niet in je toilettas mag ontbreken is de Skinceuticals Hyaluronzuur H.A. Intensifier. Dit corrigerend serum versterkt de concentratie hyaluronzuur in de huid met 30% waardoor je huid steviger en gladder wordt.
3. Als laatst een herstellende crème welke ook meteen een SPF50 bevat. De Kceutic van Dermaceutic is een volle crème speciaal ontwikkeld voor de tere hals en decolleté huid. Hij smeert lekker uit en verder heb je meteen een hoge beschermingsfactor te pakken. Zomer en winter, UV-straling is er altijd. Bescherm je huid daarom elke dag, liefst meerdere keren als je veel buiten bent. Zo vertraag je je verouderingsproces en voorkom je de aanmaak van meer pigmentvlekken.

Ook je hals en decolleté huid heeft last van dode huidcellen. Je merkt dit aan een doffe grauwe huid. Exfolieer je decolleté daarom regelmatig met een product op basis van glycolzuur zoals de Dermaceutic Foamer 15. Ideaal voor het verwijderen van de dode huidcellen en het stimuleren van celvernieuwing.

Als alleen smeren niet langer voldoende is

Als huidverzorgingsproducten alleen niet langer toereikend zijn voor een stralend en jeugdig decolleté, dan kunnen we het natuurlijk verouderingsproces vertragen zonder direct onder het mes te moeten. Met een of meerdere combinatiebehandelingen (al dan niet in combinatie) bij de huidtherapeut (laserbehandelingen en peelings) en (fillerbehandelingen met hyaluronzuur) bestrijden we pigmentvlekken en rimpels en stimuleren we de huid om collageen aan te maken, het bindweefsel te versterken, met als resultaat een gladde, soepele huid met een jeugdige uitstraling. Er zijn tal van mogelijkheden en afhankelijk van je huidconditie en wensen kunnen onderstaande behandelingen jou helpen om dat resultaat te bereiken dat je graag wenst.

Peelings

Een peeling verwijdert dode huidcellen en verbetert de huidbarrière waardoor het verlies van vocht vermindert. Een peeling helpt tegen pigmentvlekken en is vooral geschikt voor oppervlakkige rimpels en ouderdomsvlekken. Direct na de behandeling zie je een mooie glans en ziet je huid er frisser uit.

Laserbehandelingen

Laserbehandelingen stimuleren de huid om collageen en elastine aan te maken en maken de huid in 1 klap weer een stuk egaler. Na 2-4 behandelingen heb je een optimaal resultaat en ziet je decolleté er weer een stuk jonger uit.

De fractional laser is bij uitstek geschikt om het tere gebied van het decolleté te behandelen. Deze laser maakt minuscule gaatjes in de huid en brengt laserstraaltjes in de lederhuid (zonder de opperhuid aan te beschadigen) in en stimuleert fibroblasten om collageen aan te maken voor een strakke en stevige huid. Al na een paar behandelingen zie je resultaat: een mooie, stevige en soepele huid. Deze behandeling is geschikt voor ieder huidtype.

Microneedling

Met microneedling maken we kleine gaatjes in de huid, bij microneedling met radiofrequentie komt daar ook warmte bij, wat voor een nog diepere werking zorgt. De huid gaat zichzelf vervolgens genezen en maakt bij dat proces o.a. collageen aan wat de huidtextuur verbetert.

Fillers

De Dallas decolleté behandeling is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van lijntjes, rimpels en hydratatie te kort in de hals en decolleté. Deze behandeling verjongt de huid, vertraagt het verouderingsproces en stimuleert de aanmaak van collageen en elastinevezels. Dit is een fillerbehandeling op basis van hyaluronzuur en helpt in de strijd tegen zowel oppervlakkige als diepere rimpels. Fillers stimuleren hydratatie van de huid met als resultaat een dikke en stevige huid. Een combinatie van behandelingen geeft vaak het beste resultaat. Combineer daarom een fillerbehandeling met een laserbehandeling tegen roodheid en pigmentvlekken. Het resultaat is verbluffend. Minder rimpels, meer glans en een stevigere huid.

Tot slot

Heb jij last van rimpeltjes en pigmentvlekken in je decolleté en helpt skincare alleen niet voldoende? Maak dan een afspraak met een huidtherapeut of cosmetisch arts bij een kliniek die is aangesloten bij de NVCG (zoals de Van Rosmalen Kliniek). Dan weet je zeker dat jouw huid in goede handen is.