SKINBOOSTERS: EEN OPPEPPER VOOR JE HUID

Helaas komt, zoals het spreekwoord luidt, ouderdom met gebreken. Met het ouder worden verliest onze huid haar volume en wordt ze minder soepel en veerkrachtig. Ook kan er een doffe teint ontstaan. Gelukkig staan de ontwikkelingen in de cosmetische geneeskunde niet stil en is een frisse natuurlijke uitstraling op iedere leeftijd mogelijk. Met de nieuwe Skinbooster behandelingen hydrateer je de huid van binnenuit en geef je haar een opkikker met direct resultaat. De huidexperts van de Van Rosmalen kliniek vertellen je er alles over in dit artikel. 

Wat is een skinbooster?

Net als fillers en botox is de skinbooster een injectablebehandeling om preventief huidveroudering tegen te gaan. Skinboosters op basis van hyaluronzuur hydrateren de huid van binnenuit en stimuleren de aanmaak van collageen voor een soepele, veerkrachtige huid en laten fijne lijntjes vervagen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die na verloop van tijd door ons lichaam weer wordt afgebroken. De Skinbooster is een behandeling op basis van sterk verdunde hyaluronzuur en daarom geschikt voor oppervlakkige behandelingen zoals fijne lijntjes in het gezicht, verfijnen van poriën en het verminderen van littekens die zijn ontstaan door acne. Daarnaast zorgt de skinbooster voor een gladde, sterke en soepele huid, wat zorgt voor een frisse en jeugdige uitstraling. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om na vier weken terug te komen voor een herhaalbehandeling. Voor het onderhouden van het resultaat dient de Skinbooster na 6-9 maanden herhaald te worden. 

Wat kun je met skinboosters behandelen?

 Een Skinbooster behandeling biedt versteviging aan de huid. Verschillende gebieden in het gezicht, hals en decolleté kunnen worden behandeld. Een Skinbooster stimuleert de aanmaak van onderhuids weefsel en is daarom ook geschikt voor behandelen van de ouder wordende handen. 

Waaruit bestaat een skinboosterbehandeling? 

Bij een Skinbooster behandeling wordt er een substantie op basis van hyaluronzuur met een serie micro-injecties in meerdere huidzones geplaatst. Hierdoor wordt de lichaamseigen stof hyaluronzuur van binnenuit verbeterd, waardoor de hydratatie en versteviging zal toenemen en de huid daardoor haar frisse en jonge uitstraling terugkrijgt. 

Na de behandeling

 Er is weinig tot geen hersteltijd. Vrijwel direct na de behandeling kun je je werkzaamheden weer hervatten. Er kan wat zwelling, roodheid of blauwe plekjes ontstaan. Dit verschilt per persoon en verdwijnt na een paar dagen. Vermijd de zon, sauna en peelingproducten. Bescherm je huid iedere dag, dus ook bij bewolking, tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Begin met het aanbrengen van een antioxidant zoals de SkinCeuticals C E Ferulic en sluit je skincare routine af met een goede SPF die een hoge factor bevat zoals de SkinCeuticals Ultra Facial Defense SPF50+. 

Het resultaat van de behandeling

 De skinbooster geeft je huid een echte opkikker. Het resultaat, een natuurlijke en frisse teint en betere huidstructuur, is na twee weken zichtbaar. De Skinbooster kent een tijdelijke werking. Voor een langer resultaat dien je de behandeling na 6-9 maanden te herhalen. 

Welke skinboosters zijn er?

De Van Rosmalen Kliniek biedt drie verschillende soorten Skinboosters aan. Afhankelijk van jouw wens, het behandeldoel en je huidconditie, zal de arts adviseren welke Skinbooster het beste geschikt is. Hieronder bespreken wij de 3 verschillende soorten die wij momenteel aanbieden.

Skinbooster Light: Profhilo

Voor het hydrateren en verbeteren van de huidstructuur. Het resultaat van deze behandeling houdt ongeveer 6 maanden. 

Skinbooster Extra: Belotero® Revive

Deze skinbooster wordt ingezet voor het hydrateren en verbeteren van de huidstructuur en het tegengaan van huidverslapping. Het resultaat blijft ongeveer 9 maanden zichtbaar. 

De Skinbooster Premium: Juvéderm® Volite

Naast hydrateren en verbeteren van de huid(structuur) gericht op het behandelen van fijne lijntjes. Net als bij de Skinbooster Extra is het resultaat circa 9 maanden zichtbaar. 

Verschillen tussen skinboosters, Botox® en fillers?

 Een skinbooster is een oppervlakkige behandeling tegen huidveroudering en zorgt voor een langdurige hydratatie van de huid. Fillers en botox worden vaker toegepast als er al veel huidschade is, bijvoorbeeld diepe rimpels of volumeverlies. Een skinbooster is op basis van sterk verdund hyaluronzuur en is geschikt voor oppervlakkige behandelingen. De micro injecties verbeteren de huid van binnenuit. 

De kracht van combinatie

 Een behandeling met Skinboosters kan de huid van binnenuit hydrateren en versterken. Bij de Van Rosmalen kliniek geloven wij in de kracht van het combineren van injectable behandelingen met verschillende soorten huid therapeutische behandelingen en de juiste skin care om tot het mooiste en meest natuurlijke resultaat te komen. Zo kan bijvoorbeeld de SkinCeuticals Retinol 0.5 worden ingezet voor een nog mooier resultaat. Deze huid verbeterende nachtcrème bevat een hoge concentratie van retinol en stimuleert de aanmaak van collageen en celdeling. 

Heb jij last van een droge huid of fijne lijntjes en is jouw huid toe aan een echte opkikker? Misschien is een skinbooster behandeling dan iets voor jou. Let wel op dat je deze laat uitvoeren door een kliniek die is aangesloten bij de NVCG. Dan weet je dat jouw huid in goede handen is en je met een mooie frisse uitstraling de deur uitgaat.