STORIES #10: PARIS

Afgelopen weekend was ik in Parijs, wat een geweldig uitje was. Ik heb weer allemaal leuke dingen ontdekt in de lichtstad, die je ook echt een keer moet doen. Kijk je gezellig mee naar de foto’s?

Ik pakte het vliegtuig vanaf Nice, daar vlieg ik eigenlijk altijd vandaan.

 

On my way

Op de luchthaven kocht ik een verantwoorde Caesar Salade bij Jamie Oliver. Snel nog even wat vitamientjes binnenhalen voordat het geweld in Parijs zou losbarsten. Deze salade was niet alleen gezond, maar ook verrassend lekker!

Ruim 2 uur later stond ik al hartje Parijs. We sliepen bijna naast het warenhuis Printemps, in het 8e district.

Dan weet je dat je in Parijs bent 🙂

Uiteraard wilde ik meteen naar Printemps, nu het bij ons om de hoek was. Wat een geweldige winkel!

Er bleek een gezellige feestje bij Louis Vuitton gaande te zijn. Ik mocht én naar binnen en ook nog op de foto.

Na de receptie bij LV, heb ik nog lekker een beetje rondgestruind. Je ziet bij Printemps spullen die je bij ons in de Bijenkorf niet zo snel zult aantreffen. Zie bijvoorbeeld dit beeldige serviesje van Hèrmes…………………..

Zoekt er iemand nog een leuk Sint schoencadeautje ;-)?

Boven in Printemps is een leuk restaurantje met een geweldig uitzicht. In de verte zie je zelfs de Eiffeltoren, maar daarover hieronder meer. Oh ja, de 3e etage van dit warenhuis is top voor mode minnende lady’s! Hier kun je aparte Franse kledingmerken kopen die ook nog (redelijk) betaalbaar zijn.

De volgende dag was het tijd voor een klassiek toeristisch rondje. Als eerste gingen we naar de Eiffeltoren. Precies 3 jaar geleden stond een bezoek aan de Eiffeltoren ook op de nominatie, maar dat was helaas het weekend waarin die gruwelijke aanslagen hebben plaatsgevonden. Onze plan werd gecanceld en we zijn vervroegd naar huis gegaan. Ik schreef daar eerder dit artikel over.

Anyway, nu gingen we er dus wel heen. Super leuk om dit iconische bouwsel eens van buiten en binnen te kunnen bewonderen. Echt indrukwekkend!

Maar ze moeten wel iets aan het anti-roestbeleid doen, hoor!

Boven in de top bleek een champagne corner te zijn. Kijk, die kunnen we natuurlijk niet negeren.

Cheers!

Na de Eiffeltoren was het tijd voor een lunchbreak. We schoven aan tafel bij restaurant l’Avenue, een hang out voor (bekende) paradijsvogels. Heerlijk mensen kijken dus! Kim K. was er helaas vandaag niet….

hier lukt het nog om extra sla te eten

Na de lunch gingen we naar de Champs Elysées. Ik kreeg dat ene klassieke Franse liedje maar niet uit mijn hoofd, haha….

Ohhh, Champs Elysées

Aan de Champs Elysées blijkt een leuke conditorei te liggen. Deze heet Pierre Hermé. Pierre maakt echt GEWELDIGE taartjes. Ps: ik heb ze trouwens wel netjes gedeeld!

Binnen bij Pierre, mijn vriend
Taartje 1
Taartje 2
Proost Pierre!

’s Avonds hadden we een romantische diner cruise over de Seine. Echt té leuk, moet je ook een keertje doen als je in de Franse hoofdstad bent.

ra, ra, waar vaar ik?

Kijk, daar hebben we ‘m weer
Een kopie van het originele vrijheidsbeeld, dat door Frankrijk is geschonken.

De volgende morgen gingen we naar Le Marais, een gezellige wijk in hartje Parijs. Mij was aanbevolen om daar naar de concept-store Merci te gaan. Ze hebben er allerlei snuisterijtjes, maar eerlijk gezegd was het niet helemaal aan mij besteed. Ze verkopen ook kleding en meubels. Wel leuk om een keer te hebben gezien. Het Fiatje 500 in de voortuin van Merci vond ik trouwens helemaal het einde!

Een gezellige tafel met snuisterijtjes bij Merci. Geen idee wat je ermee moet, haha…
Wat een schatje!!!

Ondertussen was dit het weekend waarin boze Fransozen de straat opgingen uit protest tegen de verhoging van de benzineprijs. Deze toeterende motormuizen kwamen we overal tegen.

Dus vluchtten we op een gegeven moment maar het prachtige Ritz-hotel in. Dat blijkbaar zo populair is dat je zelfs voor een kopje thee ver van te voren moet reserveren. Wat we dus niet hadden gedaan….

Me in the Ritz, zonder thee
Ze hebben ook een mooie w.c. Maar dus geen spontaan kopje thee. Zelfs geen glaasje wijn, nee.

Zondag was alweer de laatste dag van ons super leuke uitstapje naar Parijs. Dus werd de koffer weer vakkundig ingepakt.

Koffertje gepakt. Met op rechts mijn nieuwe toilettas/ clutch van Return to Sender.

Daarna was er nog tijd over om te lunchen op Gare de Lyon bij Le Train Bleu. Moeders met kinderen die van Mister Bean houden, kennen dit restaurant misschien wel uit zijn laatste film (van alweer een tijdje geleden). Denk aan hilarische Bean tafereeltjes, waarbij hij o.a. oesters in de Birkin bag van een nette dame naast zich laat glijden. Je begrijpt, dit restaurant stond bij mijn dochtertjes hoog op de lijst om eens een keer te gaan eten.

Maar je zou Le Train bleu absoluut te kort doen als je er alleen maar heen zou willen voor mr. Bean. Het is nl. een indrukwekkend restaurant in style van “le Grand Epoque”, met overweldigende muurschilderingen en ornamenten. De foto’s spreken denk ik wel voor zich. Daarbij kun je er enorm goed eten (maar daar is de prijs ook wel naar).

Ik nam de cakejes van garnalen in een kreeftenbisque. Zóóóó lekker!

Na afloop heb ik even goed mijn tas (geen Birkin helaas) op oesters gecontroleerd 😉

Toen zat ons heerlijke uitje er helaas alweer op. Jammer, want het was zo leuk! We hebben dan ook afgesproken snel terug te gaan. Alors, à bientôt, Paris!

Blog

Dan de blog, wat kan je deze week verwachten?

Woensdag – leuke sintcadeautjes van Return to Sender

Was het koffieserviesje van Hermès (zie de foto hierboven) je iets te gortig? No worries, op de website van Return to Sender vind je volop gezellige én betaalbare Sintcadeautjes. Woensdag deel ik mijn favorieten met je. Ps: ik ben sinds kort ambassadeur geworden van deze mooie stichting, dus je gaat hier nog vaker van horen!

Zaterdag – iets met low carb

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik na mijn (zalige) weekendje Parijs weer even terug in het gareel moet. Gelukkig heeft pop-up kokkie Suus weer een lekker én verantwoord recept klaar gestoofd. Zaterdag vertelt ze je er alles over.

Nou, dat was het dan weer even voor nu. Ga ik verder met uitpakken van mijn koffer en dan heel snel mij bedje in. Ik denk dat ik wel lekker zal slapen, haha…. En morgen weer gewoon gezond aan de groene smoothies en daarna eens flink aan de ijzers hangen. Back to basic!

Mo