TAILOR MADE ONDERHOUDSBEURT

Ik ben gek op heerlijke gezichtsbehandelingen. Je kent het wel; jezelf lekker laten vertroetelen en verwennen door vakkundige handen. En ondertussen ben je ook hartstikke goed bezig qua onderhoud aan je huid, dus wat wil je nog meer? Laatst werd ik door Soap Treatment Store in Den Haag getrakteerd op zo’n geweldige behandeling.

Voordat ik de stijlvolle winkel aan het Noordeinde binnen stapte, had ik echt geen clue wat het zou gaan worden die dag. Het is natuurlijk hoog zomer (althans dat zou het moeten zijn…) en daardoor vallen bepaalde behandelingen af. Ik had dus bedacht dat ik me gewoon zou overgeven aan de deskundigen ter plekke. Maar bij Soap blijken ze van alle markten thuis. Ze hebben nl. ook de zogenaamde ‘help me, I don’t know what to choose-behandeling”. Enorm relaxed, want ze analyseren grondig de conditie van je huid en geven daarna een tailor made advies. Alles in overleg, want daarnaast kan je gewoon aangeven wat je wel of niet wilt.

1Mijn huid bleek volgens de deskundige Janny ten eerste behoefte te hebben aan hydratatie, dus op dat gebied was in ieder geval werk aan de winkel. Achtereenvolgens werd er eerst dubbel gereinigd en daarna werd er geëxfolieerd met rijstpoeder. Kan me trouwens voorstellen dat je hier niet direct ‘aha’ bij uitslaat, maar exfoliëren houdt in dat de hoornlaag van de huid wordt verdund. Met als ultiem resultaat de aanmaak van collageen én een betere opname van werkzame stoffen. En daar krijg je dus een mooier en gladder huidje van. That’s nice, toch?

Na de grondige exfolieer-sessie, volgde er een super voedend masker met multivitamine, dat even moest intrekken. Tijdens deze wachttijd werden mijn wimpers en wenkbrauwen geüpgraded met een mooi kleurtje. Daarna kwam er ook nog een intensieve bindweefsel massage. Deze collageenbevorderende behandeling kan af en toe wel een beetje pijn doen, maar hé, het is natuurlijk voor een goed doel! En als uitsmijter werd ik ook nog verwend met een heerlijke klassieke massage, want ik kon immers niet kiezen, weet je nog?

Ik denk dat je wel begrijpt dat ik na deze zeer uitvoerige en gevarieerde behandeling volledig chill van de behandelstoel afkwam. En dat niet alleen, mijn huidje zag er echt helemaal strak, glanzend en Forever 39-proof uit. Snel voor herhaling vatbaar dus!