WEG MET DIE DROGE WINTERHUID

Listen, heb jij last van een droge huid? En ook nog van zo’n witte waas op je benen en armen? Ik wel, vooral in de winter. Maar gelukkig heb ik er nu een perfect werkend middel tegen gevonden: nl. de Multi use dry oil van Tanorganic. Lees verder voor mijn review.

Witte schilfertjes

Ik had er sinds mijn kindertijd last van, van die droge witte ellebogen en onderbenen. Alle middeltjes die ik smeerde hielpen max. 24 uur en daarna was de sneeuwvlakte gewoon weer terug. Tja, je zal er maar meezitten, haha! Geen wereldramp uiteraard, maar ik vond het niet echt mooi en daarbij kriebelde het soms. Bovendien is het een teken dat je huid te droog is.

Tan Organic oil

Op een dag kreeg ik de Multi use dry oil van Tan organic opgestuurd. Volgens het etiket bestaat de olie uit een unieke mix van 9 plantaardige oliën. Je kan het gebruiken op je gezicht, lichaam, haar en nagels. Het maakt je huid soepeler, het hydrateert en helpt verzacht littekens en striemen. En het helpt na een zonvakantie om je bruine kleur langer vast te houden. Kijk, een olie die van veel markten thuis is!

Mijn ervaring

Ik was op zoek naar een olie die mij van mijn droge winterhuid zou kunnen afhelpen. En ik kan je verklappen: ik heb hem gevonden. De veelbelovende omschrijving van de Multi use dry oil blijkt geen fabeltje te zijn. Sinds ik deze olie nl. gebruik, heb ik geen witte waas meer op armen en benen. Verder voelt mijn huid soepel en goed gehydrateerd aan. Ik vind het een prettige olie, die gemakkelijk in het gebruik is en bovendien lekker ruikt. 1 kanttekening: de olie bevat sinaasappelschil en dit ingrediënt bevordert de foto-aging van de huid. Dit houdt in dat je huid o.a. eerder vlekken krijgt als er zonlicht bij komt (binnenkort trouwens meer over het onderwerp foto-aging bij Forever 39). Niet mee in de zon gaan dus.

Gebruik

Het is een prettige olie, die gemakkelijk in het gebruik is en bovendien lekker ruikt. Het beste gebruik je de olie na het douchen, want dan neemt je huid de ingrediënten het beste op. Verder is het een zogenaamde ‘dry oil’ en trekt snel in. Dus het gekleef aan je kleding is minimaal. De olie is trouwens oorspronkelijk bedoeld ter voorbereiding van het smeren van een tanner. Omdat je huid zo zacht en glad ervan wordt, houdt een mooie, bruine teint nl. veel beter. Maar je kan de olie voor nog veel meer goede doelen inzetten. Zo kan je ook een paar druppels aan je badwater toevoegen. Of een drupje aan je foundation, deze wordt er zijde zacht van. En een paar druppels in je haar beschermt tegen beschadigingen. Kortom, een veelzijdig product!

Ingrediënten

Wat zit er allemaal in deze fijne olie? Deze 100% natuurlijke mix bevat o.a. olie afkomstig uit macadamia, avocado en jojoba. Verder beschikt de olie over het Ecocert label. Wil je het naadje van de kous weten? Zie dan hieronder voor de zogenaamde INCI lijst van Tan Organic oil.

Caprylic/capric Triglyceride, Olea Europaea (Olive) Fruit oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel oil, Argania Spinosa Kernal Oil, Tocopheryl, Cannabis Sativa Seed Oil, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oli, Persea Gratissima (avocado) Oil, Rosa Canina fruit oil, Oenothera Biennis (evening primerose) oil, Macadamia Temifolia seed oil, Prunus AmygdalusDulcis (sweet almond) oil, Borago Officinalis (Borage) seed oil

Zelf kopen

Helaas is de olie niet goedkoop. Een flacon van 100 ml. kost nl. 36,95 euro. Aan de andere kant krijg je voor dit geld wel een eerlijk product dat goed voor je huid en haar zorgt. Mocht je de olie een keer willen testen, dan kan je ook een kleine probeerverpakking kopen. Die kost 9,25 euro voor 25 ml. De Multi use dry oil is te koop via de website van Truecos.