TO LOB OR NOT TO LOB?

Wel of niet die leuke, nieuwe fashionable kortere coupe nemen? Dat was de vraag die mij afgelopen periode nog al bezig hield. Lees snel verder om te zien of er uiteindelijk flink de schaar is gezet in mijn lange haar!

De lange bob, alias de lob, is ineens overal. Massaal zetten de celebs de schaar in hun lange lokken, met als eindresultaat een lekker fris en korter model. Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Rosie Huntington – Whiteley, Sienna Miller en Beyonce zijn allemaal al overstag, om maar een paar namen te droppen. Ik moet zeggen dat ik het merendeel van die metamorfoses best geslaagd vind. Een lob staat nl. jeugdig, sophisticated en sexy te gelijkertijd. En de look is hotter dan hot. Maar aan de andere kant: het is natuurlijk nogal wat, zo maar een brute schaar in je weelderige manen…..Zo zag ik op Instagram dat Sylvie Meis even met een lob door het leven ging. Stond haar prachtig. Maar blijkbaar had La Meis spijt gekregen van haar lob-actie, want niet lang na de forse knipbeurt, viel ze al weer te bewonderen met lang Barbie haar (knap staaltje extensions invlechten voor gevorderden trouwens, als je het mij vraagt).

Ik was vorige week in Nederland en had al tijd ingepland voor een bezoekje aan de kapper. In ieder geval om te kleuren en als ik héééél dapper zou zijn, ook de overstap naar -pak ‘m beet – 15 centimeter korter. En toen was ineens het moment daar. “Wat gaat het vandaag worden”? vroeg de kapster, die nota bene zelf een kekke lob bleek te hebben. Het was een teken. En voor ik het wist floepte het eruit: “doe mij maar een lob”! Enige tijd later stond ik weer buiten met mijn nieuwe stoere look. En ik vind het heerlijk, die kortere, luchtige manen die volgens mijn omgeving erg flatterend zijn. Love it!

nb 1: de echte vuurdoop kwam afgelopen week, toen ik na mijn wasbeurt zelf mijn haar voor het eerst ging stylen. Gelukkig werkte mijn favoriete methode ‘op je kop hangen en blazen maar’ ook uitstekend voor dit model. Het zag er na mijn eigen styling nog steeds dik in orde uit. Dus hoef ik Syl niet te stalken voor het nummer van haar hairextensions mevrouw, want voorlopig gaan we lekker gelobd door het leven.

nb 2: mocht je zelf twijfelen: het is echt leuk om jezelf af en toe een nieuwe look te laten aanmeten, geloof me maar. En een lob heeft natuurlijk ietsje minder impact dan stekeltjes haar, om maar iets te noemen. Dus gooi je haar los en doe het gewoon!

?Mo