TRENDS WINTER 2017/ 2018

Tadaaaaaahhhh, daar zijn ze dan: de trends voor de winter van 2017/2018. Ga er eens even goed voor zitten, want onze pop-up styliste Selma Cuppers heeft het allemaal weer mooi voor je in kaart gebracht. Selma, brand los!

Trends winter 2017/2018

My oh my……a new fashion season is coming….. en hoewel ik er zelf eigenlijk nog niet helemaal aan toe ben (zit in gedachten nog op het strand met een cocktail), hoef je maar één stap buiten de deur te zetten om te weten dat “winter is coming” (sorry… fan of GoT*). Wat dan natuurlijk wel weer super cool is, is om alle nieuwe trends te spotten en je kast “even” uit te pluizen om te kijken welke fashion aankopen er gedaan moeten worden ;-D. Waarbij natuurlijk altijd mijn advies geldt: “be yourself, stay yourself”. En hier dan de fijnste trends voor je op een rijtje:

trends winter 2017 2018

Fake Fur

I love it !! Jaren geleden kocht ik al mijn eerste exemplaar (zo fijn als dat dan pas jaren erna een trend wordt) en ik probeer mijn voorraad af en toe uit te breiden met een leuk nieuw exemplaar. Alles mag dit seizoen wel, van uitbundige kleuren tot heerlijk dierenprintjes. Ik heb mezelf van de week verwend met een poederroze exemplaar, zo’n eentje waar je lekker in kan wegkruipen. Hoe heerlijk met dit weer. Tip van de dag: geef er max € 150,- aan uit (mag altijd meer natuurlijk), want het is een trend item en dus zeker in de gewaagde kleuren, maar leuk voor één seizoen.

Lak leer

Als ik bezig ben met het schrijven van zo’n blog voor jullie, doe ik uitgebreid onderzoek. Afgezien wat ik zelf denk en ervan vind, loop ik een aantal weken verschillende winkels binnen (zowel ketens als boetieks) en check ik de bladen. Meestal bezoek ik ook de Modefabriek, want daar kopen de boetieks immers in voor hun winkels (heb ik ook jaren gedaan). Lak leer dus, dat viel me op. Foute lakleren leggings en broeken, maar oh zo fijn om mee te combineren. Doe dat dan maar niet met je nieuwe leopard fake fur, anders al gauw snel iets te veel “Veerkampjes”. Tenzij je daarvan houdt natuurlijk; “go for it, leef jezelf uit”. Ik zie deze broeken graag gecombineerd met een oversized sweater/knitwear of met een lange blouse. Beetje stoere stappers eronder en “ready to go”

Metallic

Ik wil deze trend wel noemen, al moet ik erbij zeggen, dat het misschien leuker is voor de ietwat jongere dames onder ons ;-). Maar ook hier geldt: doe vooral waar je jezelf goed bij voelt. Down style deze trend met lekker grote truien en sweaters en ankleboots eronder!!

Prints & colour

De prints en kleuren doen het echt goed en zijn geen eendagsvlieg gebleken. Het bloemetjesmotief is terug van weggeweest maar heeft een complete stoere metamorfose gehad. Zelfs ik heb er een paar inmiddels in mijn kast hangen. Chunky vest eroverheen voor als het echt kouder wordt. Nu leuk al trouwens met een kort leren jasje. Prints & shirts met teksten blijven ook nog wel even, dus oude exemplaren kunnen mooi vervangen worden. Wat me vooral opvalt zijn de kleuren. Van warme groen/bruine tinten tot fel roze, rood en oker geel. Het is allemaal heel warm (’s winters is vaak toch vooral zwart en donker blauw) en erg chique. Ik kan er geen genoeg van krijgen en word er vooral heel hebberig van.

Shoes

Ik wil dit keer ook even de schoenen noemen, want deze worden een steeds belangrijker onderdeel van onze outfits. Altijd goed zijn de stoere stappers, aka dr. Martens, kisten e.d. Over the Knee laarzen (let wel: keep it classy, loafers en muiltjes. Damn…. dat heeft Gucci toch maar mooi voor elkaar gekregen. Fijn toch, niet altijd en eeuwig op die hakken rond huppelen?! En last but not least de enkellaarsjes. In vele varianten heb je ze tegenwoordig; heel mooi en elegant met een hakje eronder, of de bijvoorbeeld iets stoerdere “cowboy” ankleboots. Die laatste zijn trouwens erg leuk onder zo’n bloemig jurkje…..

Ik hoop dat jullie weer leuke inspiratie hebben opgedaan met mijn nieuwe blog en voor persoonlijk advies ben ik altijd bereikbaar ;-).

selma cuppersxo, Selma

Styling advies & garderobeplanning: selma.cuppers@me.com

mob: 06-27456274

*voor de leken onder ons (zoals Mo ;-)): GoT betekent Game of Thrones