FASHION AFTER 40

De blog Forever 39 is speciaal bedoeld voor dames van 39 jaar (en een beetje ;-)) die van mooie en goede dingen houden.  Dus kan je hier bijvoorbeeld leuke artikelen vinden over outfits die het beste in de modebewuste 40-plusser naar boven halen.

selma cuppersTwijfel je bijvoorbeeld of je nu wel of niet die trending zuurstokroze glitter legging moet aantrekken? Ok, ok …. een roze glitter legging zijn we het allemaal waarschijnlijk wel over eens. Maar met andere kledingstukken ligt het minder gemakkelijk. Gelukkig heeft Pop-up styliste Selma Cuppers speciaal voor de lezers van Forever 39 wat praktische tips en handvatten opgesteld. Selma, we hangen aan je lippen!

Wat doe je aan na je 40e jaar?

Het kon natuurlijk niet uitblijven als je een fashionblog schrijft voor Forever 39…. Want eerlijk is eerlijk als we naar alle blogs, vlogs en andere social media kanalen kijken, dan is het overgrote deel van de feeds vooral bedoeld voor een iets jonger publiek. Maar eh, ze zeggen niet voor niets dat 40 het nieuwe 30 is :-).

Dus hoe passen we nu al die leuke trends en fashionitems toe zonder dat we “desperate” overkomen. Niets is erger dan dat mensen je aankijken en denken; “oke, die is echt te jeugdig gekleed voor haar leeftijd”. Tuurlijk, als je je hele leven al enorm hip en kleurrijk gekleed gaat dan is het geen uitzondering als je de laatste trends volgt. Dat kan je vooral lekker blijven doen. Maar als je ineens van (extreem gezegd) van “boring” naar “ubertrendy” gaat, kan dat wat vraagtekens oproepen. Sterker nog, het maakt je vaak ouder dan dat je denkt ! Geloof mij als 40-plusser, we denken wel dat we nog fris en fruitig zijn (en 40 IS echt het nieuwe 30), twintigers zien toch echt dat we geen 30 meer zijn helaas. Hieronder dus een paar nuttige tips.

Tips voor mode na je 40e

  • Tip 1: welk type ben je?

Draag echt alleen kleding waar je je happy in voelt. Je straalt uit hoe je je voelt. Dus als je geen type bent voor een bikerjack, vooral niet doen, ook al is het de trend van dit moment. Ben je meer van de blazers?! Blijf die dan lekker kopen, je hebt hele leuke met allerlei gave prints. Wil je echt een keer een andere variant, kies dan eens voor een hip bomberjack!

  • Tip 2: welk soort lichaam?

Kijk goed naar je lichaam. Een van mijn beste vriendinnen heeft killerlegs à la Tina Turner en loopt dus hoofdzakelijk in rokken. Ze let daarbij goed op de lengte van de rok (lees: geen washandje) en heeft er altijd een goede schoen onder. Ik daarentegen heb echt klutsknieën en die zie je dus echt alleen wanneer de mussen van het dak vallen, of als ik op het strand lig. Ik kies dus bijna altijd voor een goede broek of jeans.

  • Tip 3: verkooppraatjes

Ga niet te veel af op het advies van de verkoopster. Het woord zegt het al, die lieve dame in de winkel die zegt dat die rode bloemenbroek je zóóó fantastisch staat, wil dat lelijke ding alleen maar verkopen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, maar houdt altijd tip 1 & 2 in je achterhoofd en het aantal miskopen daalt geheid 😉

  • Tip 4: basics

Combineer basics met trendy items. Zorg voor goede basics, zoals een skinny jeans, LBD, zwarte blazer, witte blouse, zwarte pumps en wit & zwart t-shirts en vul dit aan met trendy items van het seizoen. Wil je hier liever niet te veel geld aan uitgeven, ga dan naar winkels zoals Zara, H&M, Mango en Weekday.

  • Tip 5: accessoires

Goeie accessoires. In mijn vorige blog had ik het al over statement sieraden waarmee je je outfit helemaal hip and happening kan maken. Maar denk ook eens aan een trendy sneaker (Vans) of een grappig tasje of clutch. Investeer in tijdloze classic bags zoals de Chanel 2.55 of de Gucci GG Marmont.

Mocht je nu één op één advies over je garderobe en figuuranalyse willen, je kan me bereiken op 06-27456274 of selma.cuppers@me.com

Happy shopping!! xo, Selma

Ps: vond je dit artikel leuk en wil je meer specifieke artikelen lezen voor én door 40-plussers? Kijk dan ook eens bij de rubriek ‘Anti-aging‘, waar je veel praktische tip vindt om je huidje zo mooi mogelijk te houden. Of bij ‘Get in shape‘, om een beetje strak in model te komen of te blijven. Veel leesplezier!