BEAUTYPRODUCT VOOR VLIEGTUIGTRIP

Valt het je ook op? Je stapt nooit knapper uit een vliegtuig dan dat je erin ging. Wat eigenlijk heel logisch is, want je huid droogt tijdens een vlucht enorm uit. Met als gevolg een droge huid, extra zichtbare rimpels en fijne lijntjes. Tja…. Maar nu heb ik een fantastisch product ontdekt om je dierbare huidje mee te beschermen tijdens een vliegtuigtrip. Lees snel verder!

Omdat ik regelmatig van Zuid-Frankrijk naar Nederland vlieg, wil ik mijn huidje extra beschermen. Ik ben op zoek gegaan naar de ‘holy grale’ om mijn huid optimaal te wapenen tijdens een ritje in de lucht. Ik had al van alles geprobeerd, maar vond niets echt zalig makend. Tot mijn oog viel op een sample dat ik héééél lang geleden had gekregen van de lieve dames van Pourvous Winnubst op het Van Hoytemaplein in Den Haag (echt een keer langs gaan als je daar in de buurt bent. Het is daar super gezellig en ze hebben een heel mooi assortiment). Het was een olie van Sisley, “Black rose precious face oil” genaamd.

Uiteraard onderwierp ik de olie eerst aan een ingrediëntentest, want ik smeer alleen maar producten die echt iets voor je doen. Alleen werkzame stoffen halen mijn gezicht, de rest absoluut niet. Dit bleek wel snor te zitten, want ik zag alleen maar goede ingrediënten zoals zwarte-roosextract (verzacht de huid), Bulgaarse roos (verstevigt), pruimenolie (versterkt de huidbarrière) en squalane (voedt en hydrateert).

En dan, de vliegtuigtest. Allereerst bracht ik wat vitamine C druppels aan, want die beschermen je collageen tegen de straling aan boord (ook trouwens tegen andere straling, zoals van de zon en je mobiele telefoon).

Daarna was het de beurt aan de olie van Sisley. Ik gebruikte een royale portie, normaal zal je minder nodig hebben (3 tot 7 druppels zijn genoeg). De olie liet zich gemakkelijk aanbrengen en slurpte niet meteen mijn huid in. Nee, de hele vlucht (ik checkte natuurlijk om het kwartier) bleef mijn huid mooi gevoed en fijn aanvoelen. Pas bij de landing (zo’n 1,5 uur later) droogde de olie een beetje op. En mijn huidje voelde, eenmaal op de grond, nog steeds heel zacht aan. Ook zag ik minder droogtelijntjes dan normaal. Top spul dus voor onderweg in de lucht.

Minor detail. Zoals met meer goede spullen: het is niet bepaald goedkoop (vanaf 153,01 euro). Maar de Black Rose oil doet dus wel iets voor je, ook niet geheel onbelangrijk!