WIL JIJ JE V-VORM WEER TERUG?

Ouder worden is super leuk! Als het goed is, weet je beter wat je wilt en steek je lekker in je vel. Jammer alleen dat het verstrijken van de tijd ook vaak afleesbaar is op je gezicht….. Vroeg of laat verlies je die krachtige V-shape. Ik vroeg de experts van de Van Rosmalen Kliniek of hier een oplossing voor bestaat. Lees hier hun antwoord.

Het perfecte gezicht, bestaat dat?

Schoonheid is (gelukkig) voor iedereen anders. Toch is er aantal kenmerken van een gezicht, waaronder de vorm, die een grote aantrekkingskracht op ons hebben. Wat maakt dat we graag kijken naar die persoon. Wat is de perfecte vorm? En hoe bepalen we die? Dat doen we aan de hand van een zogenaamde gouden standaard, de Gulden Snede. Een 2000 jaar oude Griekse methode die gebruik maakt van het getal 0,618. Als het getal 1 staat tot het getal 1,618 benadert dit het perfecte gezicht. Het toverwoord is gelijkenis (symmetrie): de linker en rechterkant van het gezicht zijn identiek. Uit onderzoek blijkt dat we langer kijken naar een symmetrisch gezicht. Meer gelijkenis in het gezicht zorgt voor een zachte uitstraling en scoort daardoor hoog op het (cosmetische) wensenlijstje van vrouwen èn mannen.

V-vorm

Een symmetrisch gezicht waarbij de linker en de rechterhelft gelijk zijn met een slanke en strakke kaaklijn, benadert heel dicht ons schoonheidsideaal.

Helaas zijn er maar weinig mensen die worden geboren met een symmetrisch gezicht. En bij het ouder worden verliest de botstructuur in ons gezicht bovendien haar volume. Dit uit zich in de jukbeenderen en kaaklijn. Door een slapper wordende gezichtshuid ontstaan hamsterwangen die zorgen voor een bredere, vierkante kaaklijn.

Voor als je niet (meer) gezegend bent met een strakke kaaklijn zijn er gelukkig cosmetische behandelingen ontwikkeld, die zorgen voor een betere verhouding tussen jukbeenderen en kaak. Deze behandelingen met injectables (botulinetoxine en fillers) veranderen de vorm van het gezicht en zorgen voor meer symmetrie. De gezichtscontouren ogen smaller en zachter door de zo felbegeerde V-vorm.

De behandeling

De cosmetisch arts brengt met kleine prikjes fillers in de jukbeenderen voor meer volume en injecteert de kauwspieren met botulinetoxine. De spieren ontspannen zich en daardoor neemt hun omvang af. Wangen ogen slanker en de kaaklijn wordt strakker en smaller. Heb je last van tandenknarsen? Bijkomend voordeel is dat dit afneemt door het ontspannen van de kauwspieren.

De arts behandelt vervolgens de mondhoeken en kin met botulinetoxine injecties.

Hierdoor wordt de V-lijn van het gezicht duidelijker zichtbaar. Het gezicht is slanker en oogt jeugdiger. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een vlakke kin, is het raadzaam om fillers te gebruiken.

Zou jij graag je hele gezicht laten opfrissen in plaats van afzonderlijke zones aan te pakken? Ga dan voor de full face approach en kies een liquid facelift. Deze non invasieve behandeling met fillers brengt volume terug in het gelaat, herstelt lichte tot matige verslappingen en remt verdere gezichtsveroudering af.

Wil je meer weten of deze behandeling? Neem dan contact op met Van Rosmalen kliniek.