REVIEW: RINGANA

Op Forever 39 testen we regelmatig beauty producten voor je. Deze keer is het de beurt aan het Oostenrijkse merk Ringana. Dit is een bijzonder merk dat alleen met pure ingrediënten werkt, dus zonder chemische toevoegingen. Maar bij Ringana gaan ze nog een stapje verder: er wordt nl. alleen gewerkt met verse ingrediënten, dus geheel zonder conserveermiddelen. En dat is redelijk revolutionair, zelfs voor een verantwoord merk! En als vanzelfsprekend, heeft dit merk ook oog voor het milieu en worden er absoluut geen dieren als proefkonijn gebruikt.

1aIk kreeg van Gertrude van HollandGoesFresh een leuk setje om te proberen, bestaande uit een huidverzorgingslijn en een bijzonder mondverzorgingsproduct. Allereerst de huidverzorgingslijn, bestaande uit een reinigingsmelk, lotion, hydroserum en gezichtscrème. Je reinigt je gezicht eerst met de milk en de lotion. Dit zijn mooie, zachte producten die je huid niet uitdrogen. Daarna verhit je een speciaal meegeleverd doekje voor de nareiniging en het openzetten van de poriën, zodat het hydroserum goed kan intrekken. Als laatste gebruik je de crème. Deze trekt lekker snel in en laat geen vette laag achter op je huid, maar evenmin een trekkerig gevoel. Precies goed dus. Verder vind ik de geur van de producten erg lekker. Deze doet mij denken aan een volop bloeiende rozentuin. Ook geeft het een fijn gevoel dat je enkel natuurlijke stoffen op je huid smeert en dat het bedrijf oog heeft voor het milieu. Ze zijn dus goed bezig bij Ringana!

1aBuiten de huidverzorgingsproducten, mocht ik ook een tandolie proberen. Dat is een olie die tandpasta vervangt. Erg grappig en ik had daar eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Je verspreidt het in je mond en daarna poets je met je tandenborstel zachtjes je tanden en je tong. Eventjes wennen qua smaak, maar het effect is meer dan prima. Je krijgt er nl. een heerlijk schoon gebit en adem van en dat zonder allerlei chemische stoffen!