LEKKERE SPINAZIE SALADE

Kijk eens wat een heerlijk hapje Pop-up kok Suzanne Kroon deze keer weer voor je heeft bedacht! En helemaal niet moeilijk. Leer snel hoe jij als een ware keukenprinses dit gerecht op je eigen tafel kan toveren.

Spinazie salade.

Spinazie is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt eten en waarvan de voedingswaarde ontzettend goed is. Vol vitaminen, mineralen en vezels en laag in calorieën.

Deze simpel te maken salade is echt heerlijk!
Een lekker frisse salade welke zowel heerlijk is als lunch, als lichte maaltijdsalade maar kan zeker ook als bijgerecht bij de BBQ of voor op het strand, thuis en op het werk.

Lekker met bv een knapperig stuk speltbrood, je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.

Ingrediënten

100 gram baby spinazie
1/2 avocado

10 gehalveerde cherry tomaatjes

Zwarte gehalveerde biologische kalamata olijven zonder pit.

Zongedroogde gemarineerde sud ’n sol tomaatjes

Parmezaanse kaas

100 ml Balsamicoazijn

50 gram suiker, om balsamicostroop van te maken (dit is optioneel. Maar ik vind dit persoonlijk echt wat toevoegen qua smaak en er wordt in dit recept maar weinig van gebruikt)

En zo bereid je het:

Leg de baby spinazie op een mooi bord.
Snijd de avocado in mooie gelijke plakken (met een wat stevige eetrijpe avocado gaat makkelijker).
Halveer de cherry tomaatjes en de olijven.
Verdeel dit alles over de spinazie met wat geschaafde parmezaanse kaas.

Optie 1: besprenkel de salade met wat balsamicoazijn

Optie 2: je maakt dit gerecht nog lekkerder als je er zelf gemaakte balsamicostroop aan toevoegt. Zie hieronder voor het gemakkelijke recept.

Zelf balsamico Siroop maken:
Bereidingstijd: ca 15-20 minuten
100 ml balsamico azijn 50 gram suiker

Bereidingswijze

Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook.

Als het kookt zet je het vuur zachter en kook je het in voor ongeveer 15-20 minuten.

Dit doe je tot de siroop een honingachtige consistentie heeft.

(Als het afkoelt wordt het namelijk nog iets dikker )

Even laten afkoelen en gebruik de stroop als laatste over de spinazie salade.

Je kunt de zelfgemaakte Balsamico Siroop best lang bewaren in de koelkast of keukenkastje. Het makkelijkste is het in een spuitfles te doen zodat het makkelijk in gebruik is.

xoxo Suzanne

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch