REVIEW: PURE ARGAN OIL VAN MOROCCANOIL

Arganolie is al een tijdje hot en vrijwel elk damestijdschrift heeft hier al het nodige over geschreven. Ik was nog niet echt bekend met dit zogenaamde vloeibare goud, dat een weldaad schijnt te zijn voor huid en haar. Hoog tijd dus voor een nader onderzoek! Ik testte daarom de arganolie van Moroccanoil. Lees in dit artikel alles over arganolie en mijn mening over de olie van Moroccanoil.

Wat is Arganolie?

Arganolie is een olie die wordt gemaakt van noten van de Argan-boom. Deze groeit slechts op 1 plek ter wereld; nl. in het Zuidwesten van Marokko. De noten worden met de hand verwerkt, wat het hele proces nogal kostbaar maakt. Arganolie wordt niet voor niets ook wel het vloeibare goud genoemd. De olie van het nootje is zo populair omdat het bijzondere kwaliteiten bezit. Zo zit het boordevol essentiële vetzuren, anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Een regelrechte weldaad voor huid en haar dus.

Waarvoor kan je Arganolie gebruiken?

Argan olie voor je haar

Arganolie is multi-inzetbaar. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen als oplossing voor pluizerig en broos haar. De olie zorgt ervoor dat je haar veerkrachtiger wordt en minder pluizig. Ook kan Arganolie puur voor de glans in het haar worden gebruikt.

Argan olie op de huid

Er zijn niet alleen voordelen wat betreft de verzorging van je coupe.  Arganolie staat nl. ook bekend als een betrouwbare huidverzorger. Het hydrateert nl. als een tierelier. Verder helpt het ook tegen puistjes en andere oneffenheden. Het werkt daarnaast als UV-beschermer en het beschermt tegen vrije radicalen. Klinkt als een ideaal middel tegen huidveroudering!

Welke Argan olie is de beste?

Tegenwoordig zijn er aardig wat merken Arganolie te koop. Daar is op zich niets mis mee, maar je moet wel goed opletten dat je een goed product koopt. Lees hiervoor aandachtig het etiket. Er zijn nl. helaas nogal wat producten die vooral bestaan uit (chemische) hulpstoffen terwijl ze zichzelf toch echte Arganolie noemen. Die kan je dus beter mijden. Ga voor ’the real thing’ als je opzoek bent naar een pure Arganolie, dus met 100% argan!

Moroccanoil

Moroccanoil is een bedrijf dat in al hun producten argan olie verwerkt. Ze hebben o.a. haar-en lichaamsverzorgingsproducten in hun assortiment. Ik wilde graag pure Arganolie proberen, en testte daarom hun Pure Argan oil. Deze olie bestaat uit, zoals de naam al doet vermoeden, 100% arganolie. Het zit in een doorzichtig flesje met een pipetje, waardoor je het gemakkelijk kan doseren.

Arganolie

Mijn ervaring met de Arganolie van Moroccanoil

Huid

Ik gebruikte de Arganolie over mijn hele lichaam, direct na het douchen. Na het opdoen van de olie wordt deze snel door de huid opgenomen. Vooral op mijn benen en armen werd het als het ware opgeslurpt, wat op zich niet zo raar is met die kurkdroge ledematen van mij. Niet te vergeefs, want binnen enkele minuten zag en voelde ik een zijdezacht huidje met een mooie glans. De geur was niet te overheersend, een beetje nootachtig.

Witte schilfers

Afgelopen zomer merkte ik ineens witte droogte schilfertjes rond mijn enkel op. Ahhhhh, een mooi test gebied voor mijn Arganolie, bedacht ik meteen blij. Ik druppelde slechts 2 druppels op mijn enkel en wreef ze zachtjes in. En het hielp als een toverstokje. De schilfers waren nl. de rest van de zomer verschwind – verschuwnden. Top dus!

Haar

Arganolie in droog haar

Ook wilde ik de olie natuurlijk testen voor mijn haar. Zo aan het eind van de zomer kon die strobos nl. wel wat extra verzorging gebruiken…. Ik probeerde het eerst in droog haar uit. Helaas had dit niet helemaal het gewenste effect. Het zag er na 6 druppels nl. uit of ik hoognodig weer een wasbeurt nodig had. Waarschijnlijk is deze toepassing geschikter voor een volle bos met krullend, mediterraan haar, maar in ieder geval niet voor deze blonde kaaskop. Of misschien moet ik toch nog wat minder ervan gebruiken, dat kan natuurlijk ook.

Hoe ging het dan met de argan olie in vochtig haar?

Dat beviel stukken beter. Ik deed na het wassen een paar druppels in de puntjes en het effect was “wow” toen mijn haar droog was. Ik had geen geen stug, pluizerig haar meer, maar het viel gewoon mooi en bevallig langs mijn gezicht. Ook glansde het heel subtiel, zonder dat het vettig oogde. Zelfs de volgende dag zag mijn haar er nog steeds uit om te zoenen. Kortom, I like!!!!

Arganolie

Tot slot

Ik ben ervan overtuigd dat argan olie een goede aanvulling op je dagelijkse beauty ritueel is. Bij mij krijgt de oil dan ook een vast plekje op de wastafel. Het geeft nl. een flinke oppepper aan een uitgedroogde huid. Ook voor je haar is het een top product. Alleen even goed uitvogelen hoe je het aanbrengt, om ‘coupe frituurvet’ toestanden te voorkomen, haha! Maar als je de geschikte toepassing hebt gevonden voor je haar, dan kan het wonderen doen. Zorg er verder voor dat je wel een hoogwaardige olie uitkiest. De Pure Arganoil van Moroccanoil valt daar wat mij betreft onder. Deze is o.a. bij De Bijenkorf verkrijgbaar voor 52,00 euro voor 50 ml.