***BONUS BLOG: FAVO RESTO’S***

Benieuwd waar ik graag eet? Lees dan snel verder voor mijn top 5 restaurants!

1 Oni Den Haag.

Ik ben dol op goede sushi, dus het verbaast je vast niet dat bij mij een sushi-restaurant op nummer 1 staat. Mijn favoriet is de Haagse sushi-tempel Oni, waar ik al eerder over schreef. Hier kan je echt heerlijke sushi eten in een stijlvolle en inspirerende omgeving. Wat mij betreft de beste in Nederland!

2 Club 55, Ramatuelle.

Iets verder van huis ligt ‘le Club 55‘ in Ramatuelle, vlakbij Saint-Tropez. Wat is het daar heerlijk vertoeven! Als ik aan de Zuid-Franse kust ben, staat een bezoekje aan deze tent dan ook standaard op het program. Het is een heerlijke, bijna goddelijke, plek waar je tussen de beaumonde in stijl kunt genieten van al het fijns. Niet gek kijken als Karl Lagerfeld, Prins Albert en Naomi Cambell een tafel verderop zitten. En oh ja: bij 55 ‘eet’ je vooral de sfeer, verwacht dus echt geen culinaire hoogstandjes!

3 Chateau Neercanne, Maastricht

Als wij naar Maastricht gaan, willen we vaak bij Neercanne een goed hapje eten. Heerlijk op stand eten in een sprookjesachtige kasteel, gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht over de omgeving. Dit restaurant heeft een Michelin-ster en een klassieke uitstraling, maar is zeker niet stijf. Daarbij is het eten van een buitengewoon goede en constante kwaliteit.

4 Zuma, Londen

Minimaal 1 keer per jaar ben ik in Londen te vinden. Heerlijk shoppen bij Harrods en andere fijne winkels en daarna een hapje eten bij Zuma. Dit is een bekende hangout voor sushi-lovers in de wijk Knightbridge. Ze hebben daar bijvoorbeeld geweldige rolls die lekker wegsmelten op je tong. Midden in de zaak bevindt zich prominent een bar die vooral beautiful people aantrekt. En de barkeeper gaat er los op de meest bijzondere cocktails. Kortom, echt een heerlijk avondje uit!

5 Catch by Simonis, Scheveningen

Mijn favo plek om lekkere visjes te happen is – by far –  het Scheveningse restaurant Catch. Bestel gerust blind van de kaart, want alles is lekker. Maar vooral bij hun bereidingen van tonijn ben ik niet meer te houden. Verder vind ik het gewoon een hele mooie, cosmopolitische zaak. Klik hier als je mijn eerdere blog over dit fijne plekje aan de haven van Scheveningen wilt lezen.

x Mo