MIJN FAVO TRIPJES

Ik ben gek op citytripjes. Het liefst vlieg of rij ik elke maand naar een interessante stad, om me daar volledig onder te dompelen in de locale bezigheden. Weten wat mijn top 5 is qua trips? Daar gaat ie:

1c1 Saint-Tropez.

Met stip op nummer 1 staat Saint-Tropez, want in dit geweldige – en vaak zonovergoten oord – raak je nooit verveeld. Ik ben dol op relaxen & lunchen bij le Club 55,  Tahiti plage of Pearl Beach met uitzicht op de prachtige azuurblauwe zee. Ook heel fijn is het struinen door de smalle straatjes in het pittoreske dorpje. Of wat dacht je van koffie drinken in de haven bij Café de Paris en le Senequier en ondertussen een beetje loeren naar de beau monde? La vie est belle à Saint-Trop! nb: zie voor een uitgebreider verslag mijn eerdere blog over dit vissersdorpje.

1c2 Londen

Dit is mijn favoriete Europese hoofdstad. Je ben er in een mum van tijd, maar komt direct in een andere wereld terecht. Nergens anders ter wereld vind je zo’n mix van schattige (en decadente!) woonwijkjes, mooie parken met dito standbeelden, mondiale horecagelegenheden en winkels die het Nederlandse assortiment -zacht gezegd- doen verbleken. Voor goede sushi ga ik altijd naar Zuma, voor cocktails naar het Mandarin Oriental en theedrinken is bij Sketch (echt een bezoekje waard) een feestje. En je kan natuurlijk keihard en non-stop winkelen bij Harrod’s, Selfrigdes en Harvey Nichols. Zucht….. do I need to see more?

1c3 Milaan

Ook Milaan hoort absoluut in dit rijtje thuis. Deze stad ademt mode uit al haar poriën, niet echt gek gezien het feit dat zo ongeveer alle toonaangevende modehuizen er een onderkomen hebben. Het is alleen al een belevenis om je te vergapen aan de prachtige etalages, laat staan om naar binnen te gaan en jezelf te vergrijpen aan een mooie tas of schoenen….En natuurlijk kun je er, zoals een goede Italiaanse stad betaamt, fantastisch lekker eten. nb: ik ben net in Milaan geweest en zal komende week een blog posten over deze top stad. Stay tuned.

1c4 Miami

Wake me up for Miami! En dan met name South Beach. Over deze stad hangt een prettige Latino sfeer, waardoor alles net iets vrolijker, kleurrijker en relaxter is. Mij kan je niet blijer maken dan met een goed hotel op Ocean drive (bijvoorbeeld The Tides, dat in een prachtig art deco gebouw huist). Fijn borrelen kan je bij ondergaande zon bij 1 van de vele terrasjes op Ocean Drive, of op stand bij het Delano Hotel. En je kan Miami niet verlaten zonder krab te hebben gegeten bij Joe’s crabstone. Té lekker!

1c5 Parijs

Met Parijs zit je altijd goed. Op een paar uurtjes afstand (met de Thalys ben je er zo) bevindt zich deze wereldstad waar iedereen wel iets van zijn gading vindt. Mooie winkels, goede restaurants, musea en vele authentieke plekken met historie maken Parijs – meer dan – interessant. Parijs heeft natuurlijk te veel fijne plekjes om op te noemen. Aanraders vind ik in ieder geval lunchen bij Hotel Costes en theedrinken bij Angelina (waar het, zoals je op de foto kunt zien, erg lastig is om een keuze te maken tussen alle heerlijke taartjes….).

x Mo

Credits hoofdfoto: Bella