BOTOX & MORE

BOTOX & MORE

Denk jij wel eens over botox na en wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel van vandaag van Annemarie van Rosmalen van de Van Rosmalenkliniek, waarin ook wordt ingegaan op aanvullende manieren om rimpels te lijf te gaan.

Botox ®

Botuline Toxine type A is een natuurlijk gezuiverd eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum en oorspronkelijk bestemd als middel tegen scheelkijken (strabisme) en overmatig knipperen van de ooglidspier. Botox ® wordt ook gebruikt als medicijn bij een overactieve blaas, overmatig zweten, tandenknarsen en spasmen. Dat we Botox ® vandaag de dag vooral kennen als rimpelbestrijder is te danken aan een Canadese oogarts, dr. Jean Carruthers. Het valt haar op dat patiënten die zij met Botox ® behandelt minder rimpels krijgen. Ze publiceert er in 1992 een artikel over in de Journal of Dermatologic Surgery and Oncology.

Voordat Botox ® wordt ingespoten, wordt het witte poeder opgelost in een steriele zoutoplossing. De injectie gebeurt met een zeer fijn naaldje zodat de behandeling vrijwel pijnloos verloopt. Onderzoeken tonen aan dat Botox ® simpel en veilig gebruikt kan worden bij het behandelen van horizontale rimpels op het voorhoofd, de verticale rimpeltjes tussen de wenkbrauwen, de kraaienpootjes langs de ogen en de kleine rimpeltjes aan de zijkant van de neus. Door de uitschakeling van de onderliggende gelaatsspieren ontspant het gezicht en wordt de huid mooi glad. Op soms een (pijnlijk) blauw plekje na, zijn er vrijwel geen bijwerkingen. Om de mimiek van het gezicht niet fundamenteel te veranderen wordt Botox ® niet geïnjecteerd in de wangen of rond de mond. Daarvoor gebruiken cosmetisch artsen fillers.

Botox tegen frons en voorhoofdsrimpels

Eén van de meest gebruikte toepassingen van Botox ® is het bestrijden van de fronsrimpel en horizontale voorhoofdsrimpels: De fronsrimpels zijn de lijnen of rimpels boven de neus tussen de wenkbrauwen en ontstaan door spieraanspanning tussen de wenkbrauwen en zorgen vaak voor een boze of strenge gezichtsuitdrukking. Na jarenlang fronsen verdwijnen deze lijnen niet meer wanneer je ontspannen kijkt. Door Botox ® injecties, soms in combinatie met een filler verdwijnen de fronslijnen en blijft een natuurlijke uitstraling behouden. Zie bijvoorbeeld de foto hierboven.

Ook horizontale voorhoofdsrimpels boven de wenkbrauwen kunnen met Botox ® injecties worden behandeld. Deze rimpels worden voornamelijk veroorzaakt door sterke spieractiviteit tussen de wenkbrauwen en de haargrens. Botox ® ontspant de spier waardoor bestaande rimpels vervagen en nieuwe rimpels worden voorkomen. Afhankelijk van de stand van de wenkbrauwen en het huidoverschot van de bovenoogleden is het in sommige gevallen beter om eerst een bovenooglidcorrectie te doen.

Peeling

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat de huid in een goede conditie is. Combineer daarom een Botox ® behandeling met bijvoorbeeld een huid verbeterende en herstellende peeling op basis van glycolzuur, om de huid te ex foliëren. Een peeling zorgt voor cel stimulatie, vermindert pigmentvlekken, fijne rimpels, acné littekens en grove poriën. Egaliseert de teint en verfijnt de huidstructuur doordat de talgproductie weer in balans is. de huidtextuur verfijnt.

Cosmeceutical skincare

Een mooie huid begint natuurlijk thuis, stap daarom over van gewone cosmetica naar cosmeceutical skincare. Dit zijn producten met hogere concentraties aan werkbare stoffen die dieper op de huidlagen inwerken zoals de SkinCeuticals Phloretin CF. Een antioxidant serum dat bestaat uit een hoge (10%) concentratie pure vitamine C, Phloretin en ferulinzuur (5%). Het product bevat geen parfum of parabenen.

Door dagelijks gebruik verbetert de huidkwaliteit en wordt schade veroorzaakt door vrije radicalen van UVA/UVB, infrarood (IRA) en luchtvervuiling geneutraliseerd. De huid krijgt een egale en stralende kleur. Skinceuticals Phloretin CF is verkrijgbaar in onze webshop.

Hartelijke groet,

Annemarie van Rosmalen

Cosmetisch arts van Rosmalenkliniek