CIAO MILANO!

Ben je net als ik gek op stedentripjes? Dan ben je vast wel een keer in Milaan geweest. En zo niet; dan moet je echt een keer naar deze geweldige Italiaanse stad toe. Laatst was ik weer eens in de hoofdstad van Lombardije. En ik heb allemaal leuke nieuwe tips voor je. Lees je mee?

 

Milaan voelt voor mij een beetje als thuiskomen. Ik vind het er zo leuk, dat ik minimaal 1 keer per jaar een bezoekje aan deze stad probeer te brengen. Waarom? Milaan is bruisend, warm, fashionable en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Of om goede oude adresjes opnieuw te bezoeken.

Op mijn lijstje stond al heel lang een bezoekje aan restaurant “Il Salumaio“. Deze klassieker (sinds 1957) is de grote lieveling bij de Milanese incrowd. Dit bekende restaurant is een oase van rust vlakbij de altijd onstuimige Via Monte Napoleone. Zo ongeveer bij Dolce & Gabbana links af (vanaf het warenhuis van Armani gezien dan, he!), ligt deze verscholen parel. Bij binnenkomst begrijp je meteen dat het hier gebeurt. Een prachtige binnenplaats, waar je jezelf met een beetje geluk aan een met linnen gedekte tafel kan neervlijen tussen de plaatselijke beaumonde. Een kakofonie van geluiden, geuren en kleurrijke personen. En het eten stelt ook niet teleur. Heerlijke klassieke pasta’s zoals Die Mama van de chef ze vroeger thuismaakte (dat stel ik mezelf dan zo voor), kraakverse salade’s en natuurlijk tongstrelende vlees- en visgerechten. En dat alles geserveerd door ouderwetse obers met Italiaanse flair en praatjes. La dolce vita!

 

Geef je de voorkeur aan authentiek Italiaanse tentjes zonder te veel opsmuk? Probeer dan Fabbrica eens, aan de rand van de levendige wijk Brera. Ik kom daar al jaren en het is er altijd lekker. Hele Italiaanse families met oma op kop vergrijpen zich daar aan traditioneel goede pizza’s en pasta’s voor niet te veel centjes. Perfect te combineren met een bezoekje aan Corso Como 10 (een verborgen mini warenhuis met luxe en trending merken) of Brera.

 

Of ben je meer van de rijst rolletjes met vis en zeewier? Dan kan ik je ‘goldie oldie’ Nobu absoluut aanraden. Al eeuwen een begrip op het gebied van sushi. Bij binnenkomst wordt er een vrolijke strijdkreet geroepen door de Japanse koks in de open keuken en daarna kan het eetfestijn beginnen. Maakt niet uit wat je kiest, alles is goed. Bij Nobu maken ze nl. van die heerlijke sushi die smelt op de tong. En er is genoeg keuze qua leuke bijgerechtjes, zoals popcorn van garnalen, zeewiersalade en knapperige edamame boontjes. Yummy, het water loopt me tijdens het schrijven alweer in de mond.

Buiten lekker eten, kan je natuurlijk ook uitstekend shoppen in Milaan. Sowieso is het heel leuk om de laatste collecties te zien van de grote bekende modemerken. De overweldigende etalages van Chanel, Louis Vuitton, Dior en Prada blinken je in de Via Monte Napoleone van verre tegemoet. Vooral bij Gucci kijk ik altijd mijn ogen uit. Heel veel bling bling, drukke motiefjes en kleuren dwars door elkaar heen gecombineerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze misschien net iets te opvallende oranje zebra bontjas? Erg koningsdag proof, dat wel. Oh ja, hij kostte evenveel als 2 (!) nieuwe fiat 500’s, haha! Tja, zulk soort dingen vind je in Milaan…

Maar er zijn ook genoeg andere winkels in Milaan. Ik heb deze keer bijvoorbeeld een straat met kekke schoenwinkels ontdekt, om de hoek bij de Corso Vittorio Emanuelle II. Denk aan gezellige muiltjes met lovertjes, espadrilles en instappers in alle geuren en kleuren. Ps: er zit in dezelfde straat ook een verleidelijke Superga store met gympjes in speciale uitvoeringen (zoals spijkerstof, doorzichtig, kant en plastic) die je nooit in de Nederlandse winkels zult aan treffen.

 

Na al dat shoppen is het heel fijn om aan het einde van de dag een cocktail te drinken op het prachtige dakterras van het Excelsior Hotel Gallia. Bij een ondergaand zonnetje met een mojito in je hand staren naar het drukke plein onder je. Heerlijk relaxen!

Je raadt het vast al, de tijd in Milaan is weer voorbij gevlogen. Ik ben dus helaas maar halverwege mijn ‘must go’ lijstje gekomen… Er zit maar 1 ding op: snel weer terug. Om alsnog rond te dwalen in museum Villa Necchi, te borrelen op het dakterras van het uber trending Cerisio 7, of om een taartje te eten bij de nieuwste winkel van Marchesi.

Ciao Milano….

p.s. op zoek naar meer tips? Lees dan mijn eerdere artikel over Milaan.