COSMO PEEL FORTE: DE PEELING VOOR EEN STRAKKERE HUID

Wie regelmatig mijn blogs leest, weet dat ik het belangrijk vind om mijn huid goed te verzorgen. Ik ga daarom regelmatig langs de Van Rosmalen Kliniek voor een effectieve huidbehandeling. Eén van de meest bijzondere huidbehandelingen die de Van Rosmalen Kliniek biedt, is de Cosmo Peel Forte. Deze peeling is een echte alleskunner die de huid helpt verstrakken, grove poriën verkleint en de aanmaak van collageen stimuleert. Dankzij de Cosmo Peel Forte ziet je huid er na één behandeling gemiddeld 5 jaar jonger uit. Niet slecht, toch? Lees snel verder voor alle ins en outs van deze unieke peeling

Wat is een peeling?

Een peeling is een vorm van exfoliatie waarbij als het ware het bovenste laagje van de huid wordt “gepeld”. Vandaar ook de naam peeling. Dat gebeurt met behulp van alpha hydroxy en beta hydroxy zuren, waar ik in een eerdere blog al eens over heb geschreven. Alpha hydroxy zuur (AHA) is een verzamelnaam voor organische zuren die de exfoliatie van de huid stimuleren en de celcyclus versnellen. Voorbeelden hiervan zijn glycolzuur en melkzuur. Beta hydroxyzuur (BHA) is een verzamelnaam voor een speciaal type organische zuren, waarvan alleen salicylzuur wordt toegepast bij peelings.

Tijdens een chemische of cosmetische peeling wordt de huid geëxfolieerd. De zuren van de peeling dringen door tot in de diepere lagen van de huid. De huid reageert op een peeling door verschillende natuurlijke reparatiemechanismen in werking te zetten. Dat proces verwijdert dode huidcellen, zorgt voor huidvernieuwing, celvernieuwing en huidversteviging. Een geweldige boost voor je huid dus!

Wat doet de Cosmo Peel Forte?

De Cosmo Peel Forte is een enorm krachtige peeling die de huid versterkt, verbetert, egaliseert en verstrakt. Deze medische peeling bevat de optimale mix van actief werkzame ingrediënten: 20% TriChloorAzijnzuur (TCA), 10% Glycolzuur en 10% Phenol. Deze innovatieve formule is speciaal gecreëerd om ook diepere rimpels tegen te gaan, door in de diepere huidlagen de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dankzij het ingrediënt Phenol wordt de huid gedurende de behandeling gekalmeerd, waardoor je slechts een tintelend gevoel ervaart tijdens de behandeling. Vanwege de kracht van de behandeling mag de Cosmo Peel Forte maar maximaal één keer per jaar worden uitgevoerd.

Een liftend effect

De Cosmo Peel Forte heeft een enorm liftend effect; een echte anti-age peeling. De behandeling verbetert de huidstructuur en is daarnaast geschikt voor het bestrijden van pigmentvlekken, grove poriën en onzuiverheden. De peeling kan ingezet worden voor het hele gelaat, maar ook voor specifieke huidzones. Zo kan de peeling ingezet worden om bijvoorbeeld rimpels rondom de mond te verminderen of om verslapping van de huid rondom de ogen tegen te gaan. De Cosmo Peel Forte kan de rimpels in deze gebieden vervagen, en door het liftende effect van de peeling kan soms een ooglidcorrectie zelfs uitgesteld worden.

Het schilferingsproces

Tijdens de behandeling werken de zuren van de peeling diep op de huid in om celvernieuwing te stimuleren. Direct na de behandeling is de huid ietwat rood en gezwollen, wat tot drie dagen na de behandeling kan aanhouden. Hierna begint het schilferingsproces. Dit wordt niet voor niets een ‘proces’ genoemd. De huid gaat zich namelijk compleet vernieuwen, waardoor de oude huid gaat vervellen. Het schilferingsproces treedt na twee of drie dagen na de behandeling op en duurt gemiddeld zeven tot 14 dagen. Nadat de oude huid verveld is, blijft er een nieuwe, gezonde en strakkere huid over.

Het resultaat

Na de peeling is de huid egaler, zijn fijne lijntjes en rimpels verminderd en voelt de huid een stuk strakker aan. De Cosmo Peel Forte geeft op korte termijn al verbluffende resultaten, maar daar stopt het niet. De voordelen van de peeling werken nog een gehele tijd door. Een paar maanden na de behandeling ervaar je een liftend effect en zie je dat de huid wel degelijk verstrakt is. Dankzij de Cosmo Peel Forte wordt de aanmaak van collageen en elastine zodanig versterkt, dat dit nog minimaal zes tot meer dan twaalf maanden na de behandeling doorwerkt. De huid ziet er na deze behandeling soms wel tot vijf jaar jonger uit.

Voorbereiding & huidtype

De Cosmo Peel Forte is een krachtige huidbehandeling dankzij de eerder benoemde mix aan werkzame ingrediënten. Omdat deze ingrediënten zo krachtig zijn, is enige voorbereiding van de huid nodig voordat je de Cosmo Peel Forte kunt ondergaan. Je kunt de huid voorbereiden op de peeling door enkele weken van te voren skincare producten te gebruiken die net als de Cosmo Peel Forte actieve ingrediënten bevatten. Ook kun je je huid voorbereiden door middel van microneedling behandelingen. Een huidtherapeut legt je tijdens een consult graag uit hoe je jouw huid het beste kunt voorbereiden op de behandeling. Ook is het voortraject voor een Cosmo Peel Forte behandeling per persoon verschillend en wordt daarom goed beoordeeld. Daarnaast is helaas niet iedere huid geschikt voor de Cosmo Peel Forte. Maar over het algemeen kan iedereen die een stevige of talgrijke huid heeft deze anti-aging behandeling ondergaan. Bij een dunne of erg fragiele huid is het echter niet verstandig om een Cosmo Peel Forte behandeling te ondergaan.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Cosmo Peel Forte en wil je weten of deze peeling voor jou geschikt is? Ga dan naar een goede kliniek met gecertificeerde huidtherapeuten en laat je adviseren tijdens een consult.