ELKE DAG VAKANTIE

Net als vorige week, geef ik je een kijkje in de sabbatical die ik momenteel in Zuid-Frankrijk hou. Het bevalt voor het hele gezin nog steeds erg goed en we vermaken ons – understatement- prima in de Franse zon. Lees hieronder voor een impressie van afgelopen week.

De dagen hier zijn zo veel relaxter, hoewel er ook nog tussendoor wordt gewerkt en de kinderen elke dag naar school gaan. Toch voelt het gewoon als vakantie. Neem nu afgelopen woensdag. Ook in Frankrijk zijn de kinderen woensdagmiddag vrij (om 12:00 uur zelfs al), dus een mooi moment om iets leuks in te plannen vonden Manlief (hierna aangeduid met de ‘M’ van Manlief) en ik.

Dus om 12:00 uur sharp stonden we bij school, gewapend met een rieten strandmand met bikinietjes, slippertjes en schepnet, om daarna in 1 rechte lijn naar het strand door te rijden. Hoe heerlijk smaakte even later dat glaasje rosé met uitzicht op de schitterende blauwe zee! Ondertussen probeerden de kinderen met het schepnet vol enthousiasme ons avondeten bij elkaar te vangen (het is trouwens pizza geworden die avond). Genieten voor iedereen dus en een mooie aftrap voor een vast woensdagmiddag ritueel.

En gisteren was net zo’n perfecte dag. ’s Ochtends heb ik eerst een stevige wandeling gemaakt (ja, ja: ik doe ook hier aan stappentellen *!) door prachtige ruige bossen, wijnvelden en kronkelige bergweggetjes. Wandelen is in Zuid-Frankrijk af en toe best avontuurlijk, want de “wandelpaden” lijken in de verste verte niet op de keurig bijgehouden en geciviliseerde weggetjes in Nederland. Nee, hier moet je niet gek opkijken als je pad zonder enige vooraankondiging wordt onderbroken door een stromend beekje waar je dan hink-stap-sprong over heen moet. Of dat je idyllische route ineens ophoudt en je plots op een drukke autoweg staat zonder enige ruimte voor voetgangers. Tja. En aan wegwijzers doen ze ook niet echt (was ik vroeger maar wél bij de padvinders gegaan…). Maar evengoed is het heel fijn om op deze manier te genieten van de geweldig mooie omgeving en tegelijkertijd goed bezig te zijn.

De middag heb ik verder op gepaste wijze doorgebracht. Kinderen naar school, M. binnen aan het werk en ik buiten op een ligbedje om de laatste najaarstrends door te nemen in een Franse glossy. Heerlijk gestrekt luiwammesen in de koele schaduw, met onder handbereik verfrissend spuitwater met munt (je kan immer niet de hele dag rosé drinken, toch?). Niets meer aan doen. Een uitstekende middag dus en ik voel ook hier een mooie traditie opkomen.

Kortom, het was weer een fijne en relaxte week aan de Zuid-Franse kust!

Tot volgende week.

Bisou, Mo

nb: Dank nog voor de enthousiaste reacties en likes op het vorige artikel, echt leuk hoe positief jullie reageren. Sommige lezers blijken er ook van te dromen om een sabbatical te houden en er is zelfs iemand die mijn jaar als een soort testcase beschouwt. Hoe leuk is dat! Denk trouwens niet dat een sabbatical een  ‘mission impossible’ is. Er is misschien meer mogelijk dan je van te voren denkt. Hier zal ik nog een keer een apart artikel aan wijden.

* het waren er 9781

 

4