EYE RESCUE

Heb jij last van ingevallen ogen? Oftewel ogen die steeds dieper in je gezicht komen te liggen? En ook van wenkbrauwen die gaan afhangen? Tja, dat heeft te maken met ouder worden. Je wordt er meestal helaas niet knapper van. Gelukkig weet cosmetisch arts Annemarie van Rosmalen wel raad met holle ogen, zakkende wenkbrauwen en andere (cosmetische) oogperikelen. Lees dus snel haar nieuwste artikel op Forever 39!

Eye rescue: de oplossing voor ingevallen, holle ogen

Huidveroudering

Veroudering van onze huid is een non-stop proces dat zorgt voor collageenafname, volumeverlies in het gezicht, vooral aan de zijkant (slapen) en bij de jukbeenderen. Hierdoor gaan wenkbrauwen zakken met een vermoeide blik als gevolg. Afhangende wenkbrauwen worden met name veroorzaakt door de spieren rondom de ogen en de frons. Deze spieren trekken je wenkbrauwen dus iets naar beneden. Maar ook externe factoren spelen een rol bij veroudering, zoals verlies van elastine (veerkracht) en collageen, Uv-straling, infraroodstraling, luchtvervuiling, verkeerde voeding, roken en stress.

Ingevallen ogen oftewel holle ogen

Naarmate we ouder worden verdwijnt het vet rondom onze ogen en vallen de ogen dieper in. Hierdoor ontstaan er wallen onder de ogen en krijg je ingevallen ogen. Maar dat niet alleen. Als de huid rondom de wenkbrauwen verslapt, lijken de oogleden zwaarder en er ontstaan rimpels en fijne lijntjes in het voorhoofd. Al met al wordt het er niet altijd beter op naarmate we ouder worden. Maar… het goede nieuws is dat er een non chirurgische behandeling is tegen ingevallen ogen, die gericht is op zowel contourverbetering (wenkbrauwlift) als rimpelbestrijding (Botox® behandeling van frons en kraaienpootjes). Deze methode tegen holle ogen heet de Eye Rescue.

Contourverbetering van het gezicht: wenkbrauwlift

Met het ouder worden krimpt het skelet met als resultaat scherp omrande oogkassen, holle slapen en het ontstaan van traangootjes en wallen onder de ogen. De spieren trekken de wenkbrauwen naar beneden. De ingevallen ogen zorgen voor een boze en vermoeide blik. Door het gehele gebied rondom de oogkassen te behandelen met Hyaluron fillers krijgt het gezicht zachtere contouren en een frisse uitstraling. En verdwijnen de holle ogen!

Met de wenkbrauwlift behandelen we het gebied rondom de oogkassen (boven de wenkbrauw, de slaap en onder de ogen) met Hyaluron fillers. Hyaluronzuur is een stof die ook in onze eigen huid voorkomt maar door de veroudering neemt dit af. Deze tijdelijke filler verbetert de vorm van het gezicht. Na verloop van tijd breekt de stof af en verlaat het ‘t lichaam. Met een dun naaldje maakt de arts eerst prikgaatjes, om daarna de Hyaluron filler met een canule in het te behandelen gebied in te brengen. Door het gebruik van een canule is de kans op zwelling of blauwe plekken kleiner. Het resultaat, een frisse oogopslag, wat direct na de behandeling zichtbaar is. Je hebt van deze behandeling ongeveer 1-1,5 jaar plezier. Het ooggebied zal minder hol en ingevallen ogen.

Rimpelbestrijding: behandeling van kraaienpootjes en frons met Botox ®

De wenkbrauwen worden naar beneden getrokken door de fronsspier. Kraaienpootjes en frons trekken de wenkbrauwen naar beneden met een vermoeide en sombere blik als gevolg. In sommige gevallen kun je volstaan om de spier te ontspannen met Botox ® waardoor de spieren weer in balans komen. De wenkbrauwen iets worden gelift met als resultaat een jeugdige uitstraling en ontspannen blik.

Deze behandeling duurt ongeveer vijf minuten en is vrijwel pijnloos omdat de huid tijdens de behandeling gekoeld wordt. Het resultaat is na ongeveer een week zichtbaar. Om het resultaat te behouden dient deze behandeling in het begin om de drie/vier maanden te worden herhaald. Na verloop van tijd blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.

Voor wie is een behandeling tegen ingevallen ogen geschikt?

De Eye Rescue behandeling van tegen ingevallen ogen is geschikt voor mensen vanaf 40 jaar. Voor het mooiste resultaat kun je de wenkbrauwlift combineren met een ooglidcorrectie van boven- en/of onderoogleden. Wil je de ooglidcorrectie nog even uitstellen? Laat dan de frons en kraaienpootjes met Botox ® behandelen. Dan behoud je langer het resultaat van de wenkbrauwlift, want de stand van de wenkbrauwen is bepalend voor de mate waarin de oogleden overhangen.

In aanvulling op de behandeling bij de cosmetisch arts kun je bij de huidtherapeut terecht voor een ST-laser (Skin Tightening) om het gebied onder de ogen te verstrakken, of een peeling voor hydratatie en tegen fijne lijntjes.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of over andere cosmetische behandelingen? In de rubriek ‘cosmetische behandelingen‘ vind je alles wat je zoekt over mooie en verantwoorde correcties aan je gezicht. Neem er vooral eens een kijkje!

ingevallen ogenAnnemarie van Rosmalen
Cosmetisch arts

Ps: zie ook eens het filmpje dat de Van Rosmalenkliniek hierover maakte.