FASHION TRENDS 2018

Ben je benieuwd wat de nieuwe fashion trends worden dit voorjaar? Ga er dan maar eens goed voor zitten, want onze pop-up styliste Selma Cüppers heeft het allemaal weer piekfijn voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor haar verhaal!

Spring is in the air

Hey fashionlovers, ik heb jullie gemist en misschien jullie mij (en mijn blogs) ook wel een beetje ;). De afgelopen periode is het op privé vlak nogal hectisch geweest. Iets met maar liefst 4 keer verhuizen en uitvliegende kinderen, maar ben ik weer terug! Anyway, jullie zitten vast te wachten over wat ik allemaal al gespot heb voor het nieuwe lente en zomer seizoen en welke trends je echt niet omheen kan. Daarnaast heb ik een paar “handige” eigen tips voor het aanschaffen van nieuwe items voor je garderobe.

Tips aankoop nieuwe items

Voordat ik echt de winkels af ga struinen en aankopen ga doen, doe ik eerst mijn “research”. Voor mezelf en ook voor jullie. Ik lees alle belangrijke modebladen en struin het internet af en lees blogs van belangrijke influencers. Ik bekijk veel op instagram en “struin” dagelijks door alle feed op Pintrest. Dan ga ik verzamelen en bedenk ik wat ik echt nieuwe trends vind of wat ik té veel opgelegd vind. Namelijk veel van de influencers worden betaald om bepaalde items op hun accounts te plaatsen en dan vind ik eigen smaak en reclame nogal eens door elkaar lopen. Ik vind het altijd heel verfrissend dat niet alle gesponsorde bloggers meegaan met wat er van hen verwacht wordt, maar dat ze hun eigen mening en ervaring voorop stellen zodat dat wat je leest ook echt een oprecht verhaal is. Dat is eigenlijk wat ik ook voor jullie lezers probeer te doen. Natuurlijk is het mijn smaak en daar valt over te twisten, maar er zit bij mij weinig sociaal gedrag wat dat betreft 🙂

Wat fijne fashion trends 2018 op een rijtje

Jeans

Met de boyfriend en girlfriend jeans, die al een tijdje niet meer weg te denken zijn, gaat de skins jeans wel een beetje terrein verliezen. De mom jeans uit de jaren ’90 is ook al een paar seizoenen te zien en is wel een blijvertje. Deze jeans kenmerkt zich door de hogere taille die je figuur mooi volgt. Niet iedereen voelt zich er prettig in en ook ik geef liever de voorkeur aan de boy- en girlfriend jeans. Wat je ook steeds meer ziet is de culotte (wijd uitlopende broek) uitgevoerd in jeans. Echt prachtig met een klein hakje eronder!

Kleur, kleur, kleur….

Als het economisch beter gaat, zie je dat vaak terug in de mode. Gaat het slecht met de economie zie je dat de top designers vaak hun collecties ingetogener presenteren en er veel zwart, grijs, wit en blauw gebruikt wordt. Nu het dus weer wat beter gaat, zie je dat direct terug. Waren het een paar jaar geleden nog de pastel kleuren die de boventoon voerden, nu komen de kleuren echt goed door. Kobalt blauw, appeltjes groen en brandweer rood. Daarnaast zie je veel oker geel, baby blauw en zo’n beetje alle kleuren roze. Mij kan het niet kleurrijk genoeg zijn. Let wel op dat niet iedereen alle kleuren kan hebben. Je hoeft echt niet gelijk een kleurenpallet te laten maken, maar kijk wel even of oker je kleur is. Ik hoef echt geen rood of oker aan te trekken, ik ben meer fan van roze, blauw en groen. Maar hé, keuze genoeg!!

Sokjes

Ook een superleuke trend, maar echt niet voor iedereen weggelegd, zijn de sokken in pumps en open schoentjes. Super leuk natuurlijk, maar zorg wel dat je er gemakkelijk bij voelt 😉

Be your self

Fijne stoffen, mooie bloesjes en comfortabele kleding. Steeds meer mag en kan en daar wordt ik heel blij van. Dat betekent dus eigenlijk dat je helemaal trouw kan zijn aan je eigen smaak en stijl en ook nog eens helemaal volgens de laatste mode erbij loopt. Life’s good!

Tips voor de aanschaf

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; check even wat je al in je kast hebt hangen. Heb je al 5 witte bloesjes hangen, kies dan eens voor een kleurtje of een printje ter aanvulling of eentje in een totaal andere stof. Heb je veel groen of blauw, daarvoor geldt hetzelfde. Neem eens een sweater of knit in roze of rode kleur (of een rainbow truitje, ook leuk). Van goeie jeans kan je eigenlijk geen genoeg hebben. Ben je meer van de broeken, kies dan voor een mom model en combineer dat met leuke stoere shirts of sweaters. Wacht nog even met het kopen van schoenen. Langzaam aan komt de nieuwe collectie wel binnen, maar de echte zomerschoentjes daarvoor moet je nog een beetje geduld hebben.

Mocht je nu één op één advies over je garderobe en figuuranalyse willen, je kan me bereiken via onderstaande gegevens.

fashion trends 2018Happy shopping!!

xo, Selma

Styling advies & garderobeplanning: selma.cuppers@me.com

mob: 06-27456274