NOG EVEN DIT OVER “FASHION AFTER 40”

Fashion after 40. Dat was de titel van een heerlijke blog van onze zeer gewaardeerde pop-up styliste Selma Cuppers. Met een vleugje humor gaf ze haar visie op mode voor meisjes van boven de 40 jaar. P.s.: zie hier om het artikel “Fashion after 40” nog eens rustig na te lezen.

Wees happy in je kleding

De toon van het stuk was dat je vooral lekker kleding moet dragen waarin je jezelf happy voelt én die iets voor je doet. Als voorbeeld gaf Sel haar eigen knieën, die naar haar zeggen van het kaliber knots schijnen te zijn (ik heb het trouwens nooit gecheckt). Die zien dus in principe nooit het daglicht. Terwijl een vriendin van haar met de gemak de competitie met Rockstar Tina Turner kan aangaan en zich dus wel lekker vaak in rokjes hult.

Wel of geen roze glitter legging

Als intro voor de blog, schreef ik dat iedereen het er wel over eens was dat een roze glitterlegging eigenlijk niet kan. Nou, daar waren sommigen het echt niet mee eens. Neem lezeres Annemieke (bijna 40 jaar), die ietwat gepikeerd schreef dat ze zelf wel bepaalt of ze wel of niet een roze glitterlegging aandoet. Verder stuurde lezeres Saskia (40 jaar), enthousiast een foto van zichzelf gehuld in een roze (sport)legging met gezellige figuurtjes. Zonder glitters dat wel (die zoekt ze nog trouwens), maar hij stond haar beeldig.

fashion blog veertig plus
Als ik zo’n onderstel had, zou ik ook een roze legging met unicorns en ijsjes (!) dragen.

Fashion na je 40e jaar

En dat is nu juist ’the point’. Uiteraard wil Forever 39 niemand iets voorschrijven. We maken nl. gezellige blogs voor dames van veertig plus (of voor Forever 39-ers, het is maar net hoe je het bekijkt ;-)), zonder enige pretentie. Maar wees gewoon eerlijk en kijk in de spiegel of iets bij je past. En ja, het kan zijn dat sommige dingen jou nooit hebben gestaan, of niet meer staan. In het geval van Saskia; die roze legging staat jou prachtig. Verder lijk je mij een spontaan, kleurrijk type, dus gewoon lekker doen. Maar bij een andere lady met iets minder getrainde billen zal het wellicht een minder geslaagde combi zijn.

Kortom, be happy! Maar kijk af en toe eens neutraal kritisch in de spiegel. Of vraag advies aan een goede vriendin. Dan komt het mode technisch allemaal wel goed. Ook na je 40e ;-).

x Mo

ps: neem ook eens een kijkje bij de andere rubrieken van Forever 39. Er verschijnen hier regelmatig artikelen over o.a. afvallen, rimpelverdelging, persoonlijke groei en andere interessant onderwerpen. Veel leesplezier!