HUIS TER DUIN EXPERIENCE

Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee ken je vast wel; het is immers een van de meest befaamde hotels in Nederland. Vorige week mocht ik hier een heerlijk nachtje slapen. Wil je weten of ik dat wel leuk vond? Lees dan snel verder.

Als je in Zuid-Frankrijk woont, kom je natuurlijk ook regelmatig nog terug in “les Pays-Bas”. De ene keer logeer ik dan bij een vriendin en de andere keer pak ik een hotel. Toen ik vorige week terug kwam van mijn bruisende uitje naar Palma de Mallorca, vond ik het wel lekker om even rustig bij te komen. Een uitstekende gelegenheid dus om eens in te checken bij het luxueuze Grand Hotel Huis ter Duin, dat ook nog eens dicht bij Schiphol ligt.

 

Dit 5 sterren hotel bestaat al sinds 1887 en ligt hoog op de Noordwijkse duinen. Het is nog altijd een familiebedrijf en 1 van de meest gerenommeerde hotels van Nederland. Ze hebben meerdere uitstekende horeca gelegenheden, waarvan 1 met een Michelin ster en een beachclub. Ook is er een fijn binnenzwembad en kan je jezelf laten vertroetelen met diverse behandelingen in de Welness. Niet voor niets dat ook vele bekende mensen hun weg vinden naar deze iconische plek. Zo checkten hoogwaardigheidsbekleders als Obama, Gorbatsjov en de Oranjes al eerder in en wisten sterren als Sophia Loren, Liz Taylor en Grace Kelly feilloos hun weg naar Noordwijk aan Zee te vinden. Ook is het de thuisbasis van de KNVB.

En nu was het de beurt aan Forever 39 om eens in dit deftige hotel te slapen. Je snapt vast wel dat ik mij hier enorm op had verheugd. Als je over de statige trap van het hotel naar binnen schrijdt, begrijp je meteen dat hier iets bijzonders gebeurt. Zo spettert een grandeur van weleer je al tegemoet in de lobby. Uiteraard was ik ook heel nieuwsgierig naar mijn kamer. Dus snelde ik na de incheck naar boven en trof daar een eigentijdse, comfortabele kamer met een eindeloos big screen uitzicht over de Noordzee. I like!!!

Daarna was het tijd om mij eens goed te installeren in de klassieke en groots opgezette hotelbar. Chesterfields, een zachtjes spelende pianist en een knisperend haardvuur. Kijk, bij Huis ter Duin weten ze wel wat sfeer is. De bar is van een allure die je bijna nergens in Nederland tegenkomt. Mijn vriendinnetje Mo kwam nog even een drankje drinken, helemaal gezellig dus! Uiteraard mochten de bitterballen niet ontbreken, want die kan ik in Frankrijk niet zo gemakkelijk bestellen.

De avond vloog voorbij en voor ik het wist was het tijd om in het grote bed te springen. Op de achtergrond hoorde ik de golven zachtjes ruizen, daar kan geen yoga meditatie tegenop, haha! Het bed lag goddelijk goed en was lekker breed. In no time lag ik dan ook heerlijk te snurken.

De volgende morgen stond ik fris en opgewekt naast mijn bed. Nog blijer werd ik toen ik de gordijnen opengooide en ik weer vol zicht had op de eindeloze en altijd intrigerende zee. Even twijfelde ik om roomservice te bestellen, maar ik ben ook altijd gek op het sfeertje in ontbijtzalen van goede hotels. Dus op naar de begane grond, waar een vorstelijk ontbijt op mij stond te wachten. Vers fruit, verschillende broodjes en ik kon een lekker omeletje met champignons bestellen.

Nadat mijn buikje goed gevuld was, kreeg ik een rondleiding van de sympathieke hotelmedewerker Lennart, die gepassioneerd over zijn werkomgeving vertelde. Onder hotelpersoneel blijkt Huis ter Duin nog altijd een van de meest begerenswaardige werkgevers te zijn en dat snap ik best. Hij liet mij indrukwekkende zalen zien waar bekende gala’s worden gehouden en een droomsuite waar vele interessante gasten de nacht hebben doorgebracht. Altijd leuk, om een kijkje achter de schermen te nemen.

Helaas was het die dag oud Hollandsch weer, dus nodigde het niet echt uit om de buiten faciliteiten te testen. Jammer, want ik weet uit ervaring dat het goed toeven is op het buitenterras en bij Beach Club Breekers, die op het strand zit. Kortom, ik moet gewoon snel nog een keertje terugkomen in dit warme hotel!

Ps: heb je na dit verhaal ook zin in je eigen ‘Huis ter Duin experience’? Weet dan dat je er niet alleen op stand kunt slapen en uitgebreid borrelen of dineren. Je kan er bijvoorbeeld ook prima terecht voor een eigentijdse High tea met o.a. canapés met gerookte zalm, espresso soepjes en huisgemaakte bonbons. Leuk toch, om een keer te proberen dit najaar?