KIJK, ZO RECHT WORDEN MIJN TANDEN!

Je had me misschien niet meteen herkend op deze foto, maar ik ben het toch. Ok, ok… het is een animatie van mijn toekomstige rechte gebit. Zo mooi gaat het worden als ik klaar ben met mijn doorzichtige beugel van Invisalign, cool toch? Denk je ook over een doorzichtige beugel na en ben je benieuwd welk resultaat je hiermee kan behalen? Lees dan snel mijn artikel van vandaag.

clinck invisalign bij Lisette RademakersHet meten van je gebit

Voordat een behandelplan kan worden opgesteld, wordt je gebit eerst grondig doorgemeten. Meten is weten, hè? Hiervoor worden diverse foto’s gemaakt en een afdruk of een scan van je gebit. Zie op het sfeerplaatje hoe dit in zijn werk gaat bij de praktijk van Lisette Rademakers in Den Haag. Hierna kunnen ze bij Invisalign aan de slag met het maken van een filmpje van je gebit.

Clincheck

Nu is Invisalign dol op technische snufjes. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van de zogenaamde ‘Clincheck’ technologie, waarmee heel mooi de situatie van je tanden in kaart wordt gebracht. Hiermee kan je goed zien wat de beginstand van je tanden is. Maar dat niet alleen: de animatie toont ook wat het eindresultaat zal zijn nadat je braaf alle beugelbitjes hebt gedragen. Dat is zeker een voordeel ten opzichte van andere beugelsystemen, waar je maar moet afwachten hoe het allemaal gaat worden. Ook kan je het resultaat bitje voor bitje en vanuit alle hoeken zien, want je kan de animatie ook nog eens 360 graden in 3D draaien. Kortom, met dit systeem weet je beter waar je straks aan toe bent. Super fijn dus!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan gezellig mee hoe recht mijn tanden gaan worden.

Editor’s note: I am an Invisalign Ambassador. Invisalign is sponsoring my treatment. However, the views expressed here are my views only and not those of Invisalign.