CHILL BEACHES AT SAINT-TROPEZ

Ben jij deze zomer “aan de Côte” en heb jij geen zin in enorme toeristische toestanden op het strand? Lees dan snel verder de beste incrowd plekjes in (de buurt van) Saint-Tropez.

Zoals jullie inmiddels wel zullen weten, woon ik al een tijdje in het verrukkelijke Zuid-Frankrijk. En daar komen -best wel- veel toeristen naar toe. Nu ben ik écht Europees ingesteld en heb ik in het bijzonder een zwak voor Nederlanders (dúúúhhh….), maar toch vind ik het ook fijn om in het hoogseizoen wat minder toeristische plekjes op te zoeken. Hieronder vind je mijn tips voor heerlijke, authentieke stekjes om rustig te genieten.

La Bouillabaisse

Je zou er bijna voorbij ‘kruipen” in de eeuwige file naar Saint-Tropez. Ho, stop, niet doen. Net voor de ingang van het dorp vind je nl. een kleinschalig, maar heerlijk strandje “La Bouillabaisse genaamd. Mét de mooiste zonsondergang van de omgeving. Wine-en & dine-en kan er meer dan prima bij het Beach Café. Ik kom daar zojuist vandaan en heb een uitstekende daghap van Calamaris met knoflook en peterselie achter de kiezen. Yummy! Ps: parkeren kan er gratis voor de deur.

la moune
when the sun goes down…

La Moune

I love La Moune!!!! La Moune bevindt zich ook op de kronkelweg langs zee naar Saint-Tropez, in Gassin. Het is een zeil/surf/peddle school, dus dit is je kans om (net als Doutzen) eindelijk een keer te gaan suppen! Maar je kunt er ook heel gezellig chillen op het piepkleine (maar fijne) strandje als je niet zo van de watersport bent. Heerlijk een kopje koffie of verse smoothie bestellen bij Yves, neerstrijken langs de waterlijn en verder niets meer aan doen.  Een authentieke en sympathieke parel waar je onbeperkt kunt genieten.

la moune
Chillen @ La Moune

Charly’z at Tahiti Beach

Tahiti Beach club is een bekende stek in Pampelonne waar de rich & famous komt én veel Nederlanders die graag de Côte “frequenteren”. Maar wist je al dat achter deze upscale beachclub een alleraardigst en sfeervol tentje verstopt zit? Gewoon bij de Grill van Tahiti rechtdoor het strand opgaan, dan komt het vanzelf goed. Juist omdat je er niet per ongeluk belandt, is de sfeer er niet te evenaren (vooral ’s avonds). Een heerlijke idyllische plek op het zand waar je een goed vorkje kan prikken met op de achtergrond een relaxte live band. Af en toe valt het licht uit, maar dat hoort er helemaal bij. Dus ga naar Charly’z voor een knusse en sfeervolle avond!

Indie Beach

Indie is wel wat bekender bij het grotere publiek, maar evengoed geen “mainstream”. Je vindt deze top tent helemaal aan het uiteinde van de baai van Ramatuelle, bij la Bonne Terasse. Bij Indie weten ze wat goed eten is en hoe je een perfect verzorgde, maar toch relaxte entourage neerzet. Het is hier hipper dan bij de andere plekjes die ik noemde, maar nog steeds authentiek en errrruuuug lay back. Deze tent doet me altijd denken aan de Branding in Noordwijk, waar ik ook gek op ben. Trouwens, Indie is ook meer dan geschikt voor een “apéro” aan het einde van de middag.

la moune
Goed toeven bij Indie!

Zo, dan weet je nu wat mijn favoriete chill strandplekjes zijn hier in de omgeving. Psssttttt…. niet aan iedereen doorvertellen, hè?

x Mo

Ps: wil je meer tips over leuke plekjes in (de buurt van) Saint-Tropez? Lees dan mijn eerdere artikelen:

Where to eat in Saint-Tropez?

Where to eat in Saint-Tropez 2?