LIPPEN RESCUE

Heb jij last van rimpels of schaduwen rond je mond? Of van lippen die minder gehydrateerd zijn dan vroeger? Don’t you worry; er is allemaal iets aan te doen. Lees snel verder voor de blog van cosmetisch arts Shai Rambaran.

Een mooie mond met volle en stevige lippen is een echte blikvanger in het gezicht. Helaas neemt, met het ouder worden, het volume in onze lippen af, de lip contouren vervagen en ontstaan er verticale rimpels op de bovenlip. Bovendien krijgen veel mensen last van hangende mondhoeken. Gelukkig is hier, vaak met een relatief kleine ingreep gelukkig in veel gevallen iets aan te doen, met als resultaat een stralende glimlach.

Rimpels bovenlip

Met het ouder worden gaan de mondhoeken hangen en neemt het volume in de lippen af. Ook neemt het volume van ons kaakbot af waardoor de huid iets losser wordt en er verticale rimpels ontstaan rondom de mond. Deze hardnekkige rimpels op de bovenlip worden in de volksmond vaak Barcode of plooirokje genoemd. Ze ontstaan zo rond het veertigste levensjaar, vooral bij rokers of mensen die langdurig onbeschermd aan zonstraling zijn blootgesteld. Soms is er sprake van een erfelijke aanleg.

Doordat deze rimpels vaak diep en hard zijn, is behandelen lastig. Het advies luidt om eerst de kwaliteit van de huid te verbeteren door een of meerdere behandelingen (laser, dermapen, peelings of een combinatie hiervan) door de huidtherapeut. De afstand tussen onderkant neus en bovenlip wordt langer, er komt meer nadruk op de bovenlip als dit stukje huid met fillers wordt behandeld. Het is daarom belangrijk om dikke fillers te vermijden want dat geeft een onnatuurlijk resultaat. Een dunne filler met hyaluronzuur (gecombineerd met een filler die zorgt voor hydratatie van binnenuit) biedt in veel gevallen een mooi resultaat.

Mondhoeken

Hangende mondhoeken ontstaan door een sterke spieractiviteit of door volumeverlies in de wangen en zorgen voor een ontevreden en trieste uitdrukking in het gezicht. Behandeling met Botox ® om spieractiviteit af te remmen of met Hyaluronzuur fillers om volume terug te brengen in het gezicht zorgt voor een mooi resultaat. Zie bijvoorbeeld de foto hieronder. De behandeling met fillers heeft gezorgd voor meer volume. En door Botox injecties zijn de mondhoeken nog iets gelift met als resultaat een vriendelijke uitstraling.

lippen rescue
Links is voor de behandeling, rechts erna.

Droge lippen

Onze lippen zijn kwetsbaar door de dunne huid en het ontbreken van een natuurlijke bescherming met huidvetten en talgkliertjes. Droge of schrale lippen ontstaan door kou, zon, wind, droge lucht of medicijngebruik. Met het ouder worden verliezen de lippen volume. Ook worden ze iets langer en vallen wat naar binnen waardoor de lip contour vervaagt. Wil je minder droge lippen en de lipcontouren herstellen? Dit kan door hydratatie van binnenuit: met een dun naaldje worden de lippen ingespoten met Hyaluronzuur fillers. De vochtbalans wordt hersteld en de lippen voelen weer zacht en soepel aan. De lippen krijgen hierdoor niet meer volume maar lijken optisch iets voller en steviger.

Tot slot

Niet iedere mond is gelijk. Niet alleen de vorm van je lippen, maar ook de stand en volume van de bovenkaak zijn van invloed op het eindresultaat. Wil je graag weer mooie en stevige lippen en een frisse uitstraling? Neem dan contact op via www.vanrosmalenkliniek.nl. Wij vertellen je er graag meer over tijdens een vrijblijvend en kosteloos consult.

Hartelijke groet,

Shai Rambaran

Wil je meer artikelen van Shai en zijn collega’s lezen? Neem dan eens een kijkje bij de rubriek ‘Cosmetische behandelingen‘.