DE ENTERPEN: SUPERIEURE MICRONEEDLING

De Enterpen, ken jij deze huidverbeteraar al? Het is een vorm van microneedling en ik ben hiermee onlangs behandeld. Lees hier hoe ik deze behandeling heb ervaren en wat een Enterpen alias dermapen voor je huid kan betekenen.

Huidverbetering door microneedling

Op het gebied van gezichtsbehandelingen kijk ik altijd de kat een beetje uit de boom. Je hebt immers maar 1 gezicht en hier moet je zuinig mee omgaan. Zo hoorde ik al een tijd geleden over microneedling (het maken van ieniemienie gaatjes in de huid) door middel van een roller. Maar ik was hiervan niet helemaal overtuigd, dus heb ik dit verhaal lekker aan mij voorbij laten gaan. Maar onlangs bood de Van Rosmalenkliniek (waar ze ook erg terughoudend zijn) mij een behandeling met de Enterpen aan. Dat is ook een vorm van microneedling, maar dan de 2.0 versie. Omdat de Enterpen preciezer werkt én omdat De Rosmalenkliniek achter deze methode staat, heb ik besloten hiervan een behandeling uit te proberen.

Wat is de Enterpen?

De Enterpen, ook wel de dermapen genoemd, is letterlijk een pen. Geen gewone pen met inkt, maar eentje met kleine naaldjes aan het uiteinde. Met de Enterpen worden mini gaatjes gemaakt in de huid. Bij de genezing hiervan wordt collageen aangemaakt. Wat super fijn is, want dat zorgt voor stevigheid en een gladdere huid. We lóóóóve collageen! Verder wordt er tijdens de behandeling hyaluronzuur de huid ingesluisd voor de hydratatie. Het gevolg van dit alles is huidverbetering. Denk aan minder fijne lijntjes en fijnere poriën. Kortom, een bijzonder effectieve methode op het gebied van anti-aging. Deze methode lijkt op een behandeling met de dermaroller. Hiermee rol je met een apparaatje over de huid, waarbij er eveneens minuscule gaatjes in de huid ontstaan.

enterpen ervaringen
Dit is ‘m dan!

Hoe ziet een behandeling met de Enterpen eruit?

Eerst wordt de huid goed gereinigd. Daarna worden met een glycolzuur de dode huidcellen verwijderd. Hierna kan het echte werk beginnen. De pen wordt recht op de huid gezet en hierna ingedrukt. Hierdoor komen de naaldjes naar buiten en drukken ze in de huid. Een soort stempel dus! De pen wordt steeds een stukje verplaatst totdat het hele gezicht is behandeld. De behandeling neemt ongeveer een half uur in beslag.

Waarvoor is de Enterpen geschikt?

  • het verbeteren van de teint en textuur
  • het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine
  • het liften van de huid en het verminderen van rimpels

Enterpen versus Dermaroller

Een Enterpen lijkt dus best veel op een dermaroller. Beide methoden vallen onder de noemer ‘microneedling’. Oftewel kleine gaatjes maken in de huid met naaldjes met als hoofddoel het stimuleren van de collageenaanmaak. Maar wat is nu het verschil? Ga ik je uitleggen. Met een dermaroller, de naam zegt het al, rol je echt over de huid. Hierbij moet je zelf de druk bepalen. De kans bestaat dat er te hard of ongelijkmatig wordt gedrukt waardoor schade aan de huid ontstaat. Met de Enterpen loop je dit risico niet. De pen bepaalt nl. hoe diep de puntjes in de huid gaan, waardoor de behandeling veel gelijkmatiger kan worden gedaan.

Een ander voordeel van de Enterpen is dat het instrument op 1 plek blijft terwijl de naaldjes de huid ingaan. Bij de roller bewegen de naaldjes (ze rollen) en bestaat het gevaar dat je ongecontroleerd de huid opentrekt. Kortom, een Enterpen biedt veel voordelen ten opzichte van de roller.

Enterpen als alternatief voor fillers

Door het gebruik van de Enterpen wordt de collageenaanmaak gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid steviger en voller. Een beetje hetzelfde idee als een filler, hoewel je nooit helemaal hetzelfde resultaat zal behalen. Maar het is goede keuze voor iedereen die er niet van houdt om zich te laten injecteren.

Mijn ervaring met de Enterpen

Ik vond het best een beetje spannend, zo’n microneedling behandeling. Bovendien ben ik best een ‘pussy’ wat betreft pijn. Gelukkig is de Enterpen regelbaar qua diepte. Met kortere naaldjes doet het bijvoorbeeld allemaal minder pijn. Mijn behandelaar, de aardige dokter Shai, keek steeds wat ik wel of niet kon verdragen en hierdoor viel het goed te doen. Het voelt een beetje als heftig scheren vond ik, niet heel schokkend dus.

Na de behandeling bleef mij gezicht ongeveer nog een half uur branden voor mijn gevoel. Ik had ook best een rood hoofd (het ging richting tomaat) en dat is 2 dagen zo gebleven. Viel trouwens prima te camoufleren met make-up. Na 2 dagen verscheen er een aantal niet noemenswaardige schilfers op mijn hoofd. Maar die vielen eigenlijk niet op. Kijk maar naar de make-uploze foto hieronder, daar zie ik er best normaal (voor mijn doen dan, he?! 😉 ) uit. Inmiddels ben ik 4 weken verder en vind ik dat mijn huid iets egaler is geworden na de behandeling.

microneedling ervaringen
3 dagen na de behandeling

Effect

Na zo’n 3 maanden is pas echt goed zichtbaar wat het definitieve effect is. Daarbij wordt voor het beste resultaat een kuur van 4 behandelingen aangeraden, met tussenpozen van 4 weken. Na zo’n kuur zal je huid steviger zijn, minder rimpels bevatten en verbeterd zijn qua textuur en teint.

Kosten Enterpen behandeling

Wat kost een dermapen behandeling? Bij de Van Rosmalen kliniek rekenen ze voor een behandeling van het totale gezicht 195,00 euro. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van het gezicht te laten behandelen. Alleen rondom de mond kost bijvoorbeeld 95,00 euro.

Wil je meer lezen over het behoud van een mooie huid? Bij Forever 39 publiceren we regelmatig leuke artikelen over dit onderwerp. En neem ook eens een kijkje bij de rubriek ‘Anti-aging‘, daar vind je alles over laserbehandelingencosmeuticals en cosmetische behandelingen

x Mo