PIMP JE HUID MET GLYCOLZUUR

Glycolzuur helpt om je huid in een opperste conditie te brengen én te houden. Vandaag vertelt bij Forever 39 huidtherapeut Silvia Scheurwater van de Van Rosmalenkliniek welke mooie effecten je hiermee kan bereiken.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een fruitzuur, ook wel Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) genoemd. Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit ingrediënt een positieve werking heeft op de verouderde-, droge- of de door zon beschadigde huid. Dit komt vooral door de exfoliërende werking van glycolzuur, die zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen. Na je 30e is het lastig om dode huidcellen kwijt te raken, waardoor je een doffe en grauwe teint krijgt. Door het gebruik van glycolzuur krijgt je huid haar gladde en frisse uitstraling terug en kan het bovendien vocht beter vasthouden. Oppervlakkige pigmentvlekken verdwijnen geheel of gedeeltelijk.

Het beschermt ook tegen zonschade. En bij een concentratie van > 15% stimuleert het bovendien de aanmaak van collageen en elastinevezels waardoor je het verouderingsproces vertraagt.

Welke concentratie heb je nodig?

Maar! Alleen in hoge concentraties heeft Glycolzuur een gunstig effect op huidveroudering. Als je dagelijks hiervan producten gebruikt, zoals de Foamer15 van Dermaceutic of de Blemish and Age reiniger van Skinceuticals, zul je na enkele weken al verschil zien. Beide producten onderscheiden zich door een hoge concentratie glycolzuur voor thuisgebruik. De Blemish and Age reiniger is perfect voor een glimmende en vette huid omdat dit product ook nog salicylzuur bevat.

Een peeling versterkt het resultaat

Voor een optimaal resultaat ga je regelmatig naar de huidtherapeute, voor een peeling. Deze peelings, waaronder de milkpeel, bevatten een hogere concentratie aan glycolzuur. De milkpeel kan in combinatie met het sterke anti oxidant vitamine c worden gegeven. Vitamine C werkt goed tegen pigmentvlekken. Het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Het is nodig om je huid iedere dag te beschermen met een spf50 tegen UV-straling. Maar na een behandeling met glycolzuur is deze bescherming extra van belang, om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Heb je een gevoelige huid? Dan is het gebruik van hoge concentraties minder geschikt en zijn er andere stimulerende ingrediënten die je huid beter kan verdragen. Vraag advies hierover aan de huidtherapeut.

Hartelijke groet,

Silvia Scheurwater
Huidtherapeut