HET GROTE COLLAGEENKOOKBOEK

Hoe je eruit ziet, wordt voor een groot deel bepaald door wat je dagelijks in je mond stopt. Astrid Koole, huidexpert, schreef er onlangs een interessant boek over: “ Wat zie jij er lekker uit”. Lees hier hoe dit boek je kan helpen bij het behoud van een mooie, volle huid.

Collageen

Het boek wordt ook wel het Collageenkookboek genoemd en draait om, je raadt het al, het instandhouden en verbeteren van je collageen. Dit duivels belangrijke goedje kun je zien als het fundament voor de menselijke huid. Collageen zorgt er namelijk voor dat je huid mooi stevig en veerkrachtig blijft. Het is het hoofdbestanddeel (maar liefst 70%) van het bindweefsel in de huid. Maar na je 25e jaar, neemt de hoeveelheid collageen helaas drastisch af, met ongeveer 1 procent per jaar. Als je bijvoorbeeld 45 jaar bent, dan is je collageen dus op dit moment al met 20% teruggelopen. Aai… Het is dus super belangrijk om je collageen zo stevig mogelijk te houden, als je tenminste lang wilt genieten van een gaaf huidje. Maar hoe doe je dit?

Wat zie jij er lekker uit

Gelukkig schiet het boek “ Wat zie jij er lekker uit” je te hulp in de strijd tegen de collageenkrimp. Dit eerste collageenkookboek van Nederland leert je namelijk wat je collageen stimuleert of juist afbreekt. In de eerste hoofdstukken, wordt op een deskundige wijze beschreven hoe huidveroudering precies in zijn werk gaat. Altijd interessant. Hierna neemt schrijver Astrid Koole je mee naar de invloed van leefstijl en voeding op de huid. Tot slot word je een handje geholpen met allemaal lekkere recepten voor rimpelbestendige gerechten. Zodat je hier zelf niet te veel over hoeft na te denken.

Tips om je huid te laten shinen

Het boek staat boordevol praktische tips, die je gemakkelijk kunt toepassen. De rode draad is, dat je met de juiste voeding een hoop kunt bereiken. Je kunt jezelf op eenvoudige wijze echt knapper eten. Zo zijn bladgroenten, knoflook, citrusfruit en avocado echte superfoods als het aankomt op de aanmaak van collageen. Of bijvoorbeeld tomatenpuree, dat aanzienlijk de productie van collageen verbetert. Gewoon een kwestie van dagelijks op het menu zetten en dan komt het allemaal goed. Maar vergeet ook de invloed van suiker niet. Als er 1 stofje is dat met rasse schreden je collageen afbreekt, dan is dat suiker wel. Niet gezellig, maar wel de keiharde waarheid. Het is dus erg belangrijk dat je jouw suikerconsumptie beperkt. Of wat dacht je van de zon? Maar liefst 80% van vroegtijdige huidveroudering wordt hierdoor veroorzaakt. Dit is maar een greep uit de lifestyle tips die in het boek genoemd staan.

Recept lady Blue Berry

Van Astrid Koole mocht ik ook nog een lekker én mooimakend recept met jullie delen. Wat dachten jullie van deze heerlijke Lady Blue berry met havermout en blauwe bessen? Mij loopt het water in ieder geval in de mond.

Wat zie jij er lekker uit

Ingredienten (1 persoon)

200 ml rijstmelk of andere plantaardige melk

40 gr havermout

5 druppels stevia

handje vol (diepvries)fruit, bijvoorbeeld bessen

1 el cacao nibs

Zo maak je het

Doe de plantaardige melk samen met de havermout en stevia in een pannetje. Breng het geheel al roerend aan de kook. Leg de helft van het diepvriesfruit onderin een kommetje en giet de inhoud van het pannetje over het fruit. Garneer met de overgebleven stukjes fruit en strooi de cacao nibs erover.

Mijn mening over “Wat zie jij er lekker uit”

Boeken in het genre “iets met huidverbetering” liggen standaard op mijn nachtkastje. Wat mij betreft voegt het boek “Wat zie jij er lekker uit”, echt iets toe op mijn best uitgebreide beauty bibliotheek. Ik vind dan ook dat het thuishoort in de boekenkast van iedereen die bewust met voeding en uiterlijk bezig is. Het boek verschaft namelijk niet alleen diepgaande informatie, maar geeft ook op een praktische en speelse manier tips om je collageenvoorraad drastisch te verbeteren. Met als bonus diverse lekkere en gemakkelijke gerechten. Kortom, ik kan dit boek van harte aanbevelen!

Waar kun je “ Wat zie jij er lekker uit” kopen?

Nieuwsgierig naar dit collageen boek? Je kunt voor 22,50 euro een eigen exemplaar aanschaffen bij Ako, bol, of op de site van collageenkookboek.nl.

Naschrift: ik kreeg het boek opgestuurd, maar dit heeft mijn mening hierover niet beïnvloed.