VANAF JE 25E VERMINDERT JE COLLAGEEN MET 1% PER JAAR….

Wist jij al dat sinds je 25e jaar de kwaliteit van je huid flink is teruggelopen? Dit heeft vooral te maken met de afname van het collageengehalte in je huid. Lees in dit artikel alles over collageen en de invloed ervan op de huid.

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het houdt je hele lichaam (en dus ook je huid) soepel en veerkrachtig. Als je – pak ‘m beet- zo’n 25 jaar bent, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Je collageenvoorraad is optimaal en je huid is mooi en stevig. Maar na je 25e is het uit met de pret. Vanaf dat moment neemt je collageenspiegel namelijk met zo’n 1% per jaar af. Dus reken maar uit. Als je 45 jaar bent, dan ben je al zo’n 20% van je collageen kwijt. Na je menopauze raakt dit proces helemaal in een stroomversnelling. Met als gevolg een oudere, slappe huid. Het is dus super belangrijk om je collageen zo stevig mogelijk te houden, als je tenminste lang wilt genieten van een gaaf huidje.

Valt er iets aan te doen?

Niet bij de pakken gaan neerzitten, want je kunt zelf van alles doen om weer een mooie, stevige huid te krijgen. Allereerst is het belangrijk dat je een gezonde lifestyle erop nahoudt. Bijvoorbeeld de zon tast je collageen aanzienlijk aan. Vermijd verder zo veel mogelijk suiker, alcohol en stress. Daarnaast kun je allerlei behandelingen ondergaan (zoals microneelding RF) om je collageen te verstevigen en draagt goede skincare (cosmeceuticals) hier ook aan bij. Last but not least: het nemen van collageenpoeder helpt ook om je collageen flink te herstellen. Kies alleen wel voor een merk waarvan het wetenschappelijk is bewezen dat het werkt, want ander is het zonde van je geld. Bij Forever 39 Collagen (yes, ons eigen collageenmerk waar we super trots op zijn!!!) maken we uiteraard gebruik van een bewezen stof: Verisol. Wil je meer hierover weten? Klik dan hier.