MICRONEEDLING RF: RIMPELVERDELGING 2.0

Stop even met wat je aan het doen bent. Er is nl. een nieuw wapen in de strijd tegen huidveroudering. Het gaat om micro-needling in combinatie met RF (Radio Frequente energie). Daar wil ik als beauty blogger natuurlijk alles over weten. Ik vroeg dan ook huidtherapeute Silvia Scheurwater het hemd van het lijf over deze ‘new kid’. Lees je mee?

Rimpels

We willen allemaal graag een gezonde en egale gezichtshuid. Helaas krijgen we door overmatige blootstelling aan zonlicht en andere invloeden van buitenaf vroegtijdig rimpels en verliest ons gezicht met het ouder worden haar volume. Gelukkig is er nu een nieuwe non invasieve behandeling die zeer effectief is in de strijd tegen veroudering: micro-needling i.c.m. RF (Radio Frequente energie). Behalve voor huidverjonging en -verbetering, ook geschikt voor het behandelen van acnelittekens. Silvia Scheurwater, huidtherapeute bij de Van Rosmalen kliniek legt uit. “Het grote voordeel van deze combinatiebehandeling is een snellere stimulatie van collageen en elastine. De behandeling is minder pijnlijk en de hersteltijd is bovendien kort.

Wat is micro-needling?

Silvia: Micro-needling is eigenlijk een gecontroleerd wondhelingsproces op gang brengen zonder de buitenste huidlaag (epidermis) erg te beschadigen met als doel om de huid te ‘verdikken’. Dit gebeurt door het maken van minuscule gaatjes. In de ontstane microkanaaltjes kan een product (bijvoorbeeld hyaluronzuur of vitamine a of c) op een veilige manier, en zonder haar werking te verliezen, in de gewenste plaats in de huid terechtkomen.

Wil je meer weten over micro-neelding? Lees dan het artikel dat Mo schreef over haar behandeling met de enterpen.

Wat is Radio frequente energie?

Silvia: dit is een techniek die met elektromagnetische golven (radio golven) kleine warmtebeschadigingen in de huid maakt en daarmee het proces van collageenproductie en bindweefsel-verstrakking op gang brengt. RF wordt in tegenstelling tot laser niet gehinderd door huidskleur. Anders dan bij laser wordt RF niet geabsorbeerd door het pigment in de huid.

Waarom Micro-needling in combinatie met RF?

Tot voor kort kon RF alleen van buitenaf in de huid gebracht worden. Nu gebruiken we in de kliniek een micro-needling apparaat dat aan de uiteinden van de naaldjes electroden heeft die onderhuids RF golven afgeven. Door ultra fijne (gouden) naaldjes te gebruiken kan de warmte beter en dieper in de huid inwerken. Waar met micro-needling de naaldjes met mechanische druk of rollen in de huid worden ‘geduwd’, glijden deze micronaaldjes vrijwel pijnloos in de huid dankzij de door Radiofrequentie geassisteerde penetratie.

Hoe werkt een micro-neelding RF behandeling?

Met een handstuk op de huid wordt iedere cm2 vacuüm gezogen en worden de ultradunne naaldjes geïsoleerd in de huid gebracht. Dit geeft radiofrequentie af en deze radiogolven warmen de diepere lagen van de huid op. Radiofrequente energie (RF) zorgt ervoor dat in de diepere huidlaag nieuwe huidcellen worden aangemaakt. De warmte zorgt voor een samentrekking van de collageenvezels waardoor de collageen en elastine productie sneller verloopt met als resultaat een stevige, dikkere en egale huid. De combinatie zorgt in één behandeling voor meer resultaat dan een standaard micro-needling behandeling. Voorafgaand aan deze behandeling is het overigens wel aan te raden om de huid alvast voor te bereiden met een standaard micro-needling behandeling.

Waarvoor is het geschikt?

Silvia: Als je last hebt van rimpels, kraaienpootjes, acne littekens, grove poriën, pigmentvlekken, huidveroudering, vale teint, littekens, ouderdomsvlekken, rokershuid en zonbeschadigingen dan is deze combi behandeling uitermate geschikt voor jou.

Hoe bereid je je voor op de behandeling?

Silvia: we adviseren om een uur van tevoren pijnstilling in te nemen om zo de scherpe kantjes eraf te halen (Paracetamol 2 x 500 Mg en 400 Mg ibuprofen). Gebruik je bloedverdunners of heb je eerder last gehad van een maagbloeding neem dan alleen paracetamol eventueel in combinatie met een kop koffie.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid rood en wat gezwollen zijn. Dit verdwijnt meestal binnen een dag. Minerale make-up mag in te allen tijde direct na de behandeling worden gebruikt.

Voor wie?

Silvia: doordat er geen gebruik wordt gemaakt van laser of lichtenergie is deze behandeling geschikt voor alle huidtypes.

Welk resultaat kun je verwachten?

Egaliteit, versteviging en verstrakking en lift. Rimpeltjes en fijne lijnen worden. Mooiere huidstructuur. Deze behandeling is ook uitermate geschikt voor rondom de ogen, zelfs op de oogleden voor een liftend effect.

Dank je wel Silvia, voor deze bijdrage. Ben jij door dit artikel ook nieuwsgierig geworden en wil je weten of deze combinatiebehandeling voor jou iets is? Neem dan contact op met een cosmetische arts die door de NVCG gecertificeerd is. Zo weet je zeker dat jouw huid in goede handen is.

Liefs, Mo