TO FILL OR NOT TO FILL

Bij Forever 39 informeren we je graag over de mogelijkheden om de mooiste versie van jezelf te krijgen én te behouden. Dat kunnen eerlijke artikelen zijn over de best werkende crèmes en serums maar ook over drastischere middelen, zoals fillers of botox. Let wel; we willen je enkel informeren over de mogelijkheden, zodat je weet wat er in de wereld te koop is. Niets moet uiteraard!

Vandaag kan je meer te weten komen over de zogenaamde ‘liquid facelift’. Hiermee kan je nl., mits goed uitgevoerd, spectaculaire resultaten behalen. Kijk maar naar de toegevoegde foto’s. Op de rechter foto’s zie je duidelijk dat de dame in kwestie er een stuk uitgeruster en jonger uitziet. Niets meer of minder dan tovenarij met de juiste fillers. Of te wel een liquid facelift. Meer weten? Hieronder legt Silvia Scheurwater van de Van Rosmalenkliniek je uit wat een liquid facelift precies inhoudt.

Wat is een Liquid facelift?

Als je ouder wordt krimpt je skelet en verdwijnt het vetweefsel op bepaalde plekken in je gezicht. Met als gevolg contourverlies, een slappe kaaklijn, ingevallen wangen, neuslipplooien en hangende mondhoeken. Dit zorgt voor een vermoeide of strenge uitstraling. Een liquid facelift met tijdelijke injectables is de meest natuurlijke correctie van het gezicht. Het herstelt het volume op plekken waar dit is verdwenen. Het weefsel wordt als het ware weer gelift naar zijn oorspronkelijke positie. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Er wordt plaatselijke verdovingscreme gebruikt, waardoor de behandeling nauwelijks pijnlijk is. Om zo veel mogelijk blauwe plekken te voorkómen wordt gebruik gemaakt van een canule als alternatief voor een naald.  De canule heeft een ronde tip i.p.v. een scherpe punt. Hierdoor is de kans dat er bloeduitstortingen ontstaan veel minder groot en verdwijnt eventuele zwelling ook sneller. Een mini liquid facelift is er vanaf zo’n 1400 euro en het effect kan 12 tot 14 maanden aanhouden.

Nb: Mocht je zelf een liquid facelift (of andere cosmetische behandeling) overwegen, laat je dan vooraf goed informeren over de mogelijkheden én eventuele risico’s. Ook raden we je aan om de behandeling altijd te laten uitvoeren door een arts die is aangesloten bij de beroepsorganisatie NVCG. Dan weet je zeker dat je maken hebt met een deskundig iemand.