MICROBOTOX ALIAS BABY BOTOX

Bang dat een behandeling met botox teveel opvalt? Cosmetisch arts Annemarie van Rosmalen heeft hier een oplossing voor. Lees alles over zogenaamde baby Botox.

Fijne lijntjes

Met je dagelijkse beautyregime is niets mis. Je gebruikt een goede dagcrème met bijvoorbeeld Hyaluron voor hydratatie en een zon protectie (SPF) op je onderoogleden. En toch, op een dag, als je in de spiegel kijkt, zie je opeens fijne lijntjes rondom je ogen… Gelukkig kun je daar nu iets aan doen, met Microbotox.

Verschil met gewone botox

Het verschil met gewone Botox ® is dat bij Microbotox een lagere dosering wordt gebruikt. Daarom wordt het ook wel baby Botox ® genoemd. Een lagere dosering van Botox ® in de kraaienpootjes kan al voorkómen dat de rimpeltjes permanent in je huid blijven staan. Maar dat kan precies voldoende zijn voor mensen die nog niet veel kraaienpootjes langs de ogen hebben of mensen waarbij het voor de uitstraling mooier is om een lage dosering te gebruiken.

Natuurlijk resultaat

Door de lagere dosering werkt Microbotox iets korter dan gewone Botox ®, maar zorgt hierdoor wel voor een heel natuurlijk resultaat! Meestal kom je na 2-3 maanden terug naar de kliniek voor een nieuwe behandeling. Een groot voordeel van Microbotox is dat de diepste rimpels tijdens het lachen verminderen, waardoor je juist een hele mooie lach houdt en een natuurlijke uitstraling. Als je niet lacht ziet de huid er wat gladder en zachter uit. Microbotox is een ideale eerste kennismaking met Botox ® als de lijntjes om de ogen zichtbaar worden.

Risico’s

De behandeling is vrijwel pijnloos maar er zijn, zoals aan alle medische behandeling, altijd risico’s aan verbonden. Daarom is het belang van goede voorlichting groot. Nb: het zijn afbreekbare biologische materialen waarmee we werken. Deze zijn na verloop van tijd uit het lichaam verdwenen.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult via www.vanrosmalenkliniek.nl als je meer wilt weten over baby botox aka microbotox.

annemari van rosmalen