EEN NACHTJE IN HET AMSTEL HOTEL

Voor Forever 39 schrijf ik graag over leuke uitjes. In dit kader bezoek ik met liefde regelmatig interessante steden en unieke hotels (iemand moet het doen ?). Hoe leuk was het dat ik onlangs een nachtje kon doorbrengen in het prestigieuze Amsterdamse Amstel Hotel! Lees snel verder voor mijn ervaring daar.

La Grande Dame

Iedereen kent het Amstel Hotel wel. Dit hotel is in Nederland al 150 jaar toonaangevend qua luxe en egards. Momenteel wordt de buitenkant gerestaureerd en teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Gaat vast prachtig worden! Nu was ik in het verleden al een keertje in het Amstel geweest om te borrelen of te eten, maar ik had er nog nooit geslapen. Afgelopen maand was het dan eindelijk zo ver: ik ging ‘een nachtje over’ in het Amstel. nb: omdat het een beetje zonde is om zo’n bijzondere ervaring niet te delen, vroeg ik mijn vriendin Fem of ze ook zin had in een logeerpartijtje. Natuurlijk had ze dat wel!

George Clooney

Bij het inchecken stonden de bubbels al klaar, wat een feest. Kijk, daar zeg je natuurlijk geen nee tegen, ook al is het pas het begin van de middag. Daarna volgde een rondleiding door de vriendelijke marketing dame Larissa. Heel bijzonder, om bijvoorbeeld een keer een kijkje te kunnen nemen in de Royal Suite. Natuurlijk kon ik het niet laten om op het bed te zitten waarin ook George Clooney heeft geslapen. Larissa vertelde dat George echt super sympathiek was en dat hij haar (en andere collega’s) persoonlijk bedankte voor zijn fijne verblijf. Nee hoor, we zijn niet jaloers…. Sowieso werkt het Amstel als een magneet op sterren van wereld formaat. Mick Jagger, Bono van U2, Robbie Williams, Rihanna. You name it. Ze weten allemaal waar ze moeten zijn voor een nachtje logeren in de hoofdstad.

Eten & chillen aan de pool

Het Amstel heeft een restaurant op hoog niveau (la Rive, waar ik eerder at) en daarnaast een iets toegankelijkere brasserie. Met Fem at ik ‘s avonds gezellig in de brasserie, met prachtig uitzicht over de rivier de Amstel. Lekker bijpraten, terwijl we ons vergrepen aan een (niet te zuinige) hamburger met friet. Met goede wijn erbij uiteraard. Daarnaast namen we een caesar salade, om het gevoel te hebben dat we toch nog een beetje gezond bezig waren. Na het eten was het hoog tijd om een bezoekje te brengen aan de meer dan fijne welness onderin het statige gebouw. Badjasje en slippers aan en keuvelen maar op die heerlijke bedjes aan de rand van het zwembad. Als giechelende schoolmeisjes lagen we daar tot sluitingstijd te genieten van alle pracht en praal om ons heen. Om daarna moe maar voldaan neer te vlijen in onze comfortabele bedden in de klassiek gedecoreerde kamer. Niets meer aan doen!

Wakker worden op stand

Het ontbijt was epic. Stel je voor. Je wordt rustig wakker met een kop koffie in je hand, met uitzicht op authentiek Amsterdamse grachtenpanden die prachtig weerspiegelen in de serene rivier de Amstel. Achter je staat een gigantisch ontbijtbuffet met honing van eigen bijen (die op de naastgelegen parkeergarage wonen), kraakverse eitjes die diezelfde morgen nog zijn gelegd én (daar zijn ze weer) heerlijke bubbels. Plus uiterst correct personeel dat ervoor zorgt dat je koffie op tijd wordt bijgeschonken. Dan voel je je echt een prinsesje, kan ik je verklappen. Met pijn in mijn hart nam ik dan ook na ruim 2 uur op en top genieten afscheid van de uitgebreide ontbijtsessie (George kwam blijkbaar toch niet meer…) en was het tijd om uit te checken.

Kortom, het was een super fijn verblijf. Zeker een aanrader als je een keer een bijzonder nachtje weg wilt. Heb je een iets kleiner budget (een kamer kost nl. een paar honderd euro), dan is het ook super leuk een tafel te boeken in de brasserie. Dan heb je toch een beetje de “Amstel Experience’. Of de high tea is ook een aanrader: voor een paar tientjes zit je heerlijk op de eerste rang thee te nippen met uitzicht op de Amstel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

( 236 keer in totaal bekeken, 1 keer vandaag bekeken)

Hi, ik ben Mo en ik zorg ervoor dat je een paar keer per week een leuke nieuwe blog krijgt voorgeschoteld bij Forever 39. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier.

Copyright © 2018 - Forever39.nl - Alle rechten voorbehouden.

CONTACT - SAMENWERKEN