MÁDARA ORGANIC SKINCARE

Ken jij het eco skincare merk Mádara al? Dit label maakt verantwoorde verzorgingsartikelen zoals shampoo, gezichtscrème, deo en lipbalsem. Lees snel verder voor meer informatie en een review van hun shampoo.

Groene producten

Over het algemeen geef ik de voorkeur aan groene producten. Waarom? Omdat deze beter zijn mens, dier en het milieu. Ze worden niet getest op lieve beestjes en verontreinigen het milieu niet met allerlei chemische stoffen. Voor jezelf is het natuurlijk ook beter, omdat je minder schadelijke stoffen binnenkrijgt. Als het even kan, kies ik daarom voor organic producten. Mits ze hetzelfde effect geven als hun minder verantwoorde zusje van reguliere fabrikanten. Bijvoorbeeld Vitamine A-zuur heb ik helaas nog niet kunnen ontdekken in een eco variant….

Mádara

Elke keer als ik van een nieuw organic merk hoor, dan maakt mijn hart een klein sprongetje. Dus ook toen importeur Moor Cosmetics mij op nieuwkomer Mádara wees. Dit merk is in 2005 in Letland opgericht door 4 jonge vrouwen. Respect voor het milieu staat hoog in het vaandel en verder doen ze uitgebreid onderzoek naar natuurlijke ingrediënten die echt werken. Daarbij is dit label volledig eco gecertificeerd. Klinkt goed toch?

Shampoo Colour and shine

Ik kreeg de shampoo “Colour and shine” opgestuurd om te testen. Deze shampoo is bedoeld voor intensief gekleurd haar en bevat ingrediënten als lijnzaad, paardekastanje en weegbree. En appel en brandnetel. Super natuurlijk dus! Maar liefst 99% van de ingrediënten bestaat uit natuurlijke stoffen. Daarbij zitten er geen schadelijke sulfieten in zoals Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth sulfate of Sodium Acetyl Sulfate (SLS). Tip: check je eigen shampoo (en douchegel) maar eens op deze stoffen. Deze stoffen worden nl. in verband gebracht met allerlei afschuwelijke ziekten, maar worden toch veelvuldig gebruikt in reguliere producten omdat ze zo lekker schuimen. Ik gebruik ze in ieder geval liever niet!

Mijn ervaring

Ik heb al vele eco shampoos geprobeerd, maar het blijft soms lastig om een goede te vinden. Altijd leuk dus om een nieuwe kandidaat te testen! Wat vind ik ervan? Allereerst valt mij op de shampoo in een mooie (milieuvriendelijke) verpakking zit. Absoluut niet belangrijk, het gaat immers om de inhoud. Maar het staat wel gezellig in de badkamer, toch? Dan de shampoo zelf. Het is een gel, waarin een klein parelmoer glimmertje zit. Je hebt er niet veel van nodig om toch een lekker (en sls-vrij) schuim te krijgen. Opvallend, dat deze eco shampoo zo schuimt, want meestal is dit niet zo bij dit soort verantwoorde producten. Na het wassen valt me verder op dat mijn haar lekker luchtig zit en dat de kleur mooi tot zijn recht komt. Het glanst heel mooi, vooral in het licht. Oh ja, het ruikt ook nog lekker! En de prijs? Die valt ook wel mee voor een goed en verantwoord product dat gewoon zijn werk doet. Voor 14,50 euro kan je in het bezit komen van je eigen flacon. Kortom, ik raad deze shampoo zeker aan!