KUN JE RIMPELS VOORKOMEN OF ZELFS VERMINDEREN?

Rimpels…. ineens zijn ze er en vraag je jezelf af hoe je er weer vanaf komt. Vandaag geven diverse gerenommeerde skincare merken hun visie op rimpels. Ik heb hen de vraag voorgelegd of je rimpels kunt voorkomen of zelfs kunt laten verdwijnen. Lees hier het antwoord van Alpha-H, Paula’s choice, Medik8 en Uncover skincare.

Paula’s Choice

Je kunt zeker iets aan rimpels doen. Door je lifestyle op een aantal punten aan te passen kun je rimpels voorkomen en beperken.

  1. zonder bescherming in de zon gaan, is de nummer 1 oorzaak van zichtbare veroudering. Daarom is zonnebrandcreme hét anti-aging middel dat je zou moeten gebruiken. Dagelijks gebruik van een zonnefactor met SPF 30 of meer, is de eerste cruciale stap naar een jonger uiterlijk.
  2. gebruik een AHA of BHA-exfoliant. Het gebruik van exfolianten is een zachte, effectieve manier om de huid op een natuurlijke manier te exfolieren, net als toen je jong was. Het resultaat is een heldere textuur, minder zichtbare porien en bovendien worden fijne lijntjes verminderd waardoor het ook werkt als een rimpelbehandeling.
  3. Gebruik anti-aging ingredienten. Van diverse ingredienten is bewezen dat deze de huidveroudering kunnen vertragen. Zorgvuldig gekozen skincare producten bevatten daarom veel antioxidanten (zoals vitamine c, groene thee, druivenextract en reservatrol), hydraterende ingredienten (glycerin, ceramides en hyaluronzuur) en huidherstellende ingredienten (zoals retinol, peptides en niacinamide). Dit soort ingredienten kunnen, mits opgenomen in de skincare routine, werkelijk de huid verjongen en verniewen., waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Alpha-H

Helaas is er niks dat rimpels kan voorkomen. Door het gebruik van de juiste ingrediënten kun je echter wel zorgen dat je huid onnodig vroeg rimpels en andere tekenen van veroudering gaat vertonen. Vanaf je 30e begint je huid het vermogen te verliezen om zelf vocht te produceren en vast te houden. Vocht inbrengende, vochtbindende en vochtvasthoudende ingrediënten zoals hyaluronzuur en niacinamide zijn dan ook onmisbaar om de eerste rimpeltjes en kraaienpootjes nog even uit te stellen. De meeste rimpels beginnen als droogtelijntje, dus daar kun je zelf echt invloed op uitoefenen. Vanaf je 40e krijgt je huid ook steeds meer moeite om voldoende vetten te produceren en vast te houden. Zij houden de huid zacht en soepel en voorkomen onnodig vochtverlies door verdamping van vocht uit de huid. Vanaf dat moment wordt een wat voller product met voldoende vocht en vetten dus belangrijk. Daarnaast zijn er 2 ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat zij een positief effect hebben op (tekenen van) veroudering: glycolzuur en retinol. Ook vitamines en antioxidanten zijn onmisbaar, en over de positieve werking van peptiden wordt ook steeds meer bekend.

Medik8

Je kunt met vitamine A zeker rimpels verminderen en tegen gaan. Dit staat wetenschappelijk vast. In dit kader vinden wij Retinol- Retinal en retinoate onmisbaar bij de bestrijding van huidveroudering.

Uncover Skincare

Om met de deur in huis te vallen: geen enkele crème – hoe fraai of exclusief ook – kan bestaande rimpels in een klap straktrekken. Dus ook die mooie potjes niet met goud of kaviaar. Het beste recept tegen die vervelende lijntjes en groeven is eigenlijk een heel menu. Een menu bestaande uit gezonde leefgewoonten en goede ingrediënten dat bovendien dagelijks zou moeten beginnen met een flinke portie zonnebrandcrème.
Wat ik daar verder aan zou willen toevoegen, is dat je eigenlijk niet vroeg genoeg kunt beginnen met het goed verzorgen van je huid. Want ja, voorkomen is beter dan … precies ;-).

Bedenk ook dat goede huidverzorging veel voor je kan doen, maar dat diepe rimpels en huidverslapping er uiteindelijk niet mee verdwijnen.
Wat kun je dan doen? Er bestaan behandelingen en producten die net een stapje verder gaan.
Een peelingbehandeling met glycolzuur (vanaf 20%) bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat de huid beter vocht vasthoudt en dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Ook worden daarmee tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekken aangepakt. Maar er zijn veel meer peelings. Het hangt een beetje af van je huidtype welke geschikt is.
Laser- of lichtbehandeling en kunnen de structuur van de huid aanzienlijk verbeteren, fijne lijntjes verminderen en de huid een frisse uitstraling geven Heb je last van een fronsrimpel of rimpeltjes boven de lip? Dan kan gekozen worden voor een injectie met botox of hyaluronzuur, of een combinatie hiervan.

Tot slot

Interessant, hoe respecteerde merken tegen rimpels aankijken! Volgende maand komt het onderwerp “siliconen'” aan bod. Zijn deze schadelijk of nu juist een weldaad voor je huid? Lees volgende maand bij Forever 39 de antwoorden uit de beautyindustrie. Nb: heb je de vorige special ook al gelezen? Hierin geven diverse skincare merken hun visie op exfoliëren. Zie hier dit eerdere artikel.