THEE IS HOT!

Nu je inmiddels overal goede koffie kan drinken, is het de beurt aan thee voor een serieuze upgrade. Vroeger was thee een ondergeschoven kindje en moest je in het beste geval genoegen nemen met een onbestemd zakje met donkere, verpulverde theeblaadjes. Of zelfs met het restproduct van de blaadjes….. Hoe anders is de huidige thee cultuur! Elke zichzelf respecterende horeca-tent, biedt op zijn minst de keuze tussen 3 of meer theesoorten van een goed merk. Ook zie je steeds vaker hele theemenukaarten. Ik kan dan ook zwaar teleurgesteld zijn als ik ergens lekker heb gegeten en ik vervolgens een troosteloos zakje ouderwetse thee gepresenteerd krijg. Dan heb je het als ondernemer toch niet helemaal begrepen.

Ook op het werk merk ik dat de kwaliteit van thee een steeds grotere rol speelt. Collega’s Maud en Charlotte kunnen, net als ik, in extase raken van een goed kopje Dammann in de namiddag. Maakt je dag nét iets leuker.

Door de jaren heen ben ik inmiddels een groot van liefhebber van (goede) thee geworden. Vooral van pure, groene thee kan ik enorm blij worden. Wist je verder dat groene thee vol met antioxidanten zit en met recht een ware godinnendrank kan worden genoemd? Ook nuttig ter behoud van de lijn en voor de bestrijding van rimpeltjes en andere narigheid.

Ben je inmiddels nieuwsgierig naar mijn theecollectie thuis in de voorraadkast? Kijk dan vooral even hieronder voor mijn favo’s.

Afbeeldingsresultaat voor dammannDammann

Groot fan ben ik van de groene theetjes van Dammann, vooral de Yunnan en Gunpowder. Misschien heb je nog nooit van dit merk gehoord, maar het is meer dan de moeite waard. Dit illustere Franse theemerk gaat helemaal terug tot 1692 en is zeer uitgesproken van smaak. Je kan het bijvoorbeeld proberen op de luchthaven van Rotterdam of in het sjieke Amstel hotel in Amsterdam. En mocht je binnenkort naar Parijs gaan: door de hele stad bevinden zich prachtige boutiques waar je in alle rust jouw favoriete smaken kan inslaan. Of anders even per internet bestellen bij bijvoorbeeld de Koffie en thee winkel.

piramidePiramide

Al jaren drink ik dagelijks de biologische groene thee van Piramide. Voorheen alleen verkrijgbaar bij biologische winkels, maar tegenwoordig hebben ze het zelfs tot de schappen van Albert Heijn geschopt. Good for them en voor theeminnend Nederland, want nu kan iedereen kennismaken met hun prijzenswaardige pure producten.

betjemanBetjeman & Barton

Van Betjeman & Barton zijn de Gunpowder en Yunnan mijn favorieten. Je kan dit Franse theemerk bijvoorbeeld ‘live’ drinken bij Huson in Rotterdam. Verder heeft B&B in Den Haag 2 alleraardigste speciaalzaken, echt een traktatie om hier heen te gaan. Je kan er zowel thee in zakjes kopen, als losse thee. Het voelt daar een beetje als een kind in een snoepwinkel, met al die keuze. Ook verkopen ze allerlei thee-toebehoren, zoals theepotten en serviezen. Een bezoekje waard!

DetoxYogi tea

Mocht je niet zo van de groene thee zijn en meer van smaakjesthee houden, dan kan ik je van harte het merk Yogi Tea aanbevelen. Bedenk een (natuurlijke) smaak en ze hebben het. Vooral de detoxthee met zoethout, kaneel, gember en andere goede ingrediënten vind ik niet te versmaden. Een onvergelijkbare intense smaak. Verder heeft dit merk op elk zakje een mooie spirituele spreuk staan, waarover je rustig kan nadenken tijdens het consumeren van de inhoud van je kopje.

Kortom, laat je eens inspireren om je voorraadkast aan te vullen met lekkere nieuwe theesoorten. It’s tea time!