YOGA TEGEN RIMPELS?

Helpt yoga tegen rimpels? Een zeer interessante vraag! Lees er alles over in deze yoga-anti-aging special.

Me & Yoga

Al jaren waag ik mijn aan de meest uiteenlopende yoga poses. Eerst schoorvoetend, maar ‘men’ zei dat het goed voor me zou zijn en vooral moest doorzetten. Oehhh…, ik kan me nog zo goed die eerste keren herinneren. Zelf zo stijf als een plank terwijl om mijn heen allerlei lenige wijfies in kekke, felgekleurde leggings met gemak hun benen in hun nek legden. Dat wilde ik natuurlijk ook! Inmiddels zijn we een paar jaar verder en draai ik mijn hand niet meer om voor een soepele ‘downward facing dog’ en ben ik gek op ’the pigeon’. Ik doe yoga niet alleen omdat ik het leuk vind, maar het geeft ook giga veel voordelen.

De voordelen van yoga

Yoga is super goed voor je lijf en geest. Het versterkt je lichaam, maakt het soepel, versterkt je balans en zorgt dat je goed kan ontspannen. Ik merk dat mijn lichaam het fijn vindt en er sterker van wordt. Bovendien ben ik na een uurtje ‘flowen’, altijd weer helemaal relaxed. Ook doet het veel voor de souplesse. Bijvoorbeeld veters strikken of even iets van de grond pakken gaat nét even wat soepeler.

Yoga en anti-aging

Yoga is niet alleen ideaal om relaxed en soepel door het leven te bewegen. Bewezen is, dat yoga bijdraagt aan het langer behouden van een jeugdig gezicht. Ja, je leest het goed: yoga is ook een ideaal anti-aging middel! Misschien ken je zelf ook wel een yoga juf die inmiddels AOW-gerechtigd is, maar er nog steeds steeds geweldig blakend en blozend uitziet. Zie hieronder hoe dat precies zit.

Yoga vermindert rimpelvorming

De elasticiteit van je huid heeft te leiden onder stress, waardoor rimpels eerder kunnen ontstaan. Ook kan je door stress het voorhoofd optrekken of fronzen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld van die gefreesde geultjes net boven je ogen. Maar met yoga ontspan je de hele boel, waardoor rimpels minder kans krijgen. Een studie in India toonde bijvoorbeeld aan dat het stressniveau van mensen met 9% kelderde na slechts 10 dagen yoga beoefening. Minder stress = minder rimpels.

Anti-aging hormonen

Hormonen zijn van invloed op de veroudering. Sommige hormonen, zoals DHEA (het moederhormoon) en HGH (groeihormonen) hebben een positieve invloed op het verouderingsproces. Divers onderzoek in Amerika en India heeft uitgewezen dat yoga en meditatie zorgen voor een opmerkelijke stijging van DHEA en HGH. Hierdoor verouder je minder snel. Maar dat is niet het enige. Aan de andere kant zorgen yoga en meditatie ook voor een verlaging van Cortisol, het stresshormoon. Met als gevolg een gladder gezicht, want minder stress betekent minder rimpels, weet je nog? Smeer daar maar eens tegenop met je anti-aging crèmepje!

yoga tegen rimpels
Kijk mij eens aan die rimpels werken!

Jeugdige glow

Yoga bevordert verder de bloedcirculatie. Dat geldt ook voor de circulatie naar je huid, die daar absoluut de vruchten van plukt. Omdat de bloedtoevoer verbetert, krijg je een mooie jeugdige glow over je gezicht. En jonge, glimmende appel wangetjes willen we natuurlijk allemaal wel!

Tot slot

Volgens mij moet het wel duidelijk zijn dat yoga echt goed voor je is. Niet alleen voor je lichaam en geest, maar ook voor het behoud van een jeugdig gezicht. Ik ben ervan overtuigd dat het werkt. En Katja Schuurman zweert er ook bij. Ze verklapte aan Forever 39 dat dagelijkse yoga een van haar beautygeheimen is. Dus mocht je nog niet regelmatig op de yoga mat te vinden zijn, dan weet je wat je te doen staat. Morgen is het trouwens “International Yoga Day”, een extra reden dus om eens lekker te strekken en te twisten. Namaste!