YUMMY EN HEALTHY: BANANENBROOD

Wil jij afvallen, maar toch af en toe iets lekkers eten? Misschien is dan dit verantwoorde bananenbrood van pop-up kok Suus wel iets voor je! Lees snel verder hoe jij in een handomdraai zelf zo’n lekker baksel maakt!

Bananenbrood is nog steeds hot & happening. Ik heb het al eens eerder gemaakt met havermeel. Deze keer een bananenbrood dat glutenvrij, lactosevrij en zonder toegevoegde suiker is. Makkelijk te maken en het kost weinig tijd. Kijk, daar houden wij van! Een healthy bananenbroodje dus deze keer. Lekker als tussendoortje bv bij de thee of ter vervanging van een boterham. Bij mij was het brood in ieder geval binnen 4 dagen op, zo lekker was het!

Ingrediënten bananenbrood
3 (rijpe) bananen
6 gedroogde vijgen van Smaakt
3 biologische eieren
150 gram amandelmeel van Smaakt “biologisch”
1 theelepel bakpoeder
Handje ongebrande rauwe amandelen van Smaakt
Snufje zout

Wat is SMAAKT?

Deze keer heb ik de producten van Smaak gebruikt. Dit is geen spon maar mijn persoonlijke keuze om eerlijke producten te gebruiken. Smaakt ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. De Smaakspecialist gelooft oprecht in de kracht van biologische voeding en zijn positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld. Met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur maken wij de mooiste biologische producten voor in het supermarkt schap. De verschillende merken, waaronder Smaakt, passen binnen elke verantwoorde levensstijl. De biologische producten zijn door hun puurheid intens hoog in hun voedingswaarde, waarmee ze helpen het lichaam gelukkig en gezond te houden. Bovendien wordt door de zorgvuldige biologische productie de natuur en biodiversiteit in stand gehouden en versterkt. Mooi toch?

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.
Meng de bananen met de eieren, amandelmeel, bakpoeder en zout tot een glad beslag. Ik heb hiervoor een staafmixer gebruikt.
Haal de harde steeltjes van de vijgen en snijd deze in stukjes.
Meng dit door het beslag met wat amandelen.
Bewaar wat vijg, banaan en amandelen.
Giet het beslag in de ingevette cakevorm decoreer het met de overgebleven plakjes banaan, amandelen & vijg.
Zet het blik in het midden van de oven.
Bak je bananenbrood in 55 minuten af.
Als de bovenkant van de cake te snel donker wordt, kan je dit afdekken met aluminiumfolie.

Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken.
Is deze schoon en droog ? Dan is je brood klaar. Laat dan de cake afkoelen op een rooster.

Het beste kan je het brood luchtdicht een dag of 5 bewaren in de koeling. Invriezen kan ook bv per 2 plakjes in een diepvrieszakje. Makkelijk mee te nemen naar je werk als lunch of een healthy start in de ochtend als ontbijt.

Weetjes over amandelmeel

Amandelmeel is zeer rijk aan vitaminen en mineralen. Maar dat niet alleen. Amandelmeel bevat ook nog eens minder koolhydraten dan tarwemeel. Ps: heb je een pinda allergie, dan moet je wel even checken bij de dokter of je wel amandelen kan verdragen.

Bon Appetit!

xoxo Suus