BURN BABY BURN…. FAT-INFERNO!

1

Vandaag deelt trainer en voedingsadviseur Marjolein van Eck van Max Health Club weer bij Forever 39 haar tips om in shape te komen én te blijven. Marjolein, brand los!!!

Vetverbranden… De klassieke alias is ‘cardio-training’!?  Al jaren en jaren is je verteld dat je eindeloze cardiosessies moet afwerken om van je overige vetjes af te komen, maar is dit ook daadwerkelijk zo?

Ik denk dat hier zeker een kern van waarheid in zit. Cardio is een afkorting van cardiovasculair, wat letterlijk betekent ‘met betrekking tot hart en bloedvaten’. Deze betekenis zegt eigenlijk alles, maar hoe je dit in de praktijk brengt en daarmee de gewenste resultaten behaalt is soms een groot vraagstuk. Velen denken dat deze vorm van training alleen uit te voeren is op een fiets, crosstrainer of loopband, maar niets is minder waar. Cardiotraining is nl. een verzamelnaam voor elke vorm van lichaamsbeweging waarbij je je hart stevig laat werken voor een langere aaneengesloten periode. Dit wordt ook wel aerobe training genoemd, training ‘met zuurstof’, je kunt dit dan dus langer volhouden.

Naast cardiotraining is krachttraining ook nodig. Voor de strakheid, kracht en toning van het lichaam, maar ook voor de opbouw van spiermassa. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer je verbrandt tijdens wat voor training dan ook.

Iedere dag zie ik mensen eindeloos op loopbanden en crosstrainers staan. Bij sommigen is het een aanvulling op vele andere variaties in training. Voor anderen is het de standaard af te werken training. Waarmee heb je nu het meeste resultaat?

Naar mijn mening is variatie de sleutel. Variatie tussen losse krachttraining en cardiotraining, maar ook combinatietrainingen zoals pittige circuittrainingen. Je moet je lichaam zoveel mogelijk blijven prikkelen. Groepslessen kunnen je hier soms goed bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan Spinninglessen voor een cardioboost, Bodypump voor de krachttraining of een Bodyshape/ Total Workout/ Bootcamp voor de combinatie van de twee. Dit kan een goede aanvulling zijn op jouw training in de fitness. En je kan natuurlijk eventueel jouw eigen fitnessinstructeur om advies vragen. Succes!!

Hartelijke groet,

Marjolein van Eck

1

www.maxhealthclub.nl