DE FIT TIP VAN CARLOS

Wil jij voor de zomer nog een paar kilootjes kwijt? Dan ben je bij Forever 39 absoluut aan het goede adres. Deze week hebben we de aftrap van een reeks tips van sterrentrainer Carlos Lens om in shape te komen. Lees je mee?

Carlos Lens

Voor wie vorige week de intro heeft gemist nog even in het kort een herhaling. Carlos Lens  is een kei in het in shape brengen van mensen. Je kan met hem bijvoorbeeld op een gemakkelijke manier thuis trainen met behulp van het online programma van Fit Channel. Verder traint hij o.a. veel Bnn-ers en is regelmatig op de tv te spotten. Zoals nu bijvoorbeeld bij ‘Vet Fit”op SBS6. En nu kan jij hier ook je voordeel mee gaan doen, want Carlos geeft speciaal voor Forever 39 zijn beste tips weg. Yeah!!

De tip van Carlos

To the point nu. Carlos, hou ons niet meer in spanning. Wat is je tip voor deze maand?

Carlos:

Voor dat je begint met afvallen, is het belangrijk om een goede doelstelling te maken. Hier kan je dan op een rustige manier naar toewerken. Wees echter bij het bepalen van deze doelstelling wel realistisch. Het heeft geen zin om bijvoorbeeld in 1 week 8 kilo’s te willen afvallen. Realistischer is 1 kilo per week. Bepaal van te voren hoeveel je wilt afvallen en neem hier ruim de tijd voor. Of misschien wil je juist wel meer vorm in je lichaam aanbrengen door spieren te kweken. Besef dan goed dat ook dit proces tijd kost. Verder is het belangrijk te kijken naar je bouw. Hoe snel val je af? Maak je gemakkelijk spieren aan of juist niet? Wees ook realistisch met wat haalbaar is. Kijk, vrouwen willen allemaal het lijf van Doutzen Kroes wel, maar dit is niet zo maar voor iedereen weggelegd. Ook niet na eindeloos trainen of het eten van alleen maar afgepaste voeding. Hier komen zeker goede genen om de hoek kijken. Stel jezelf dus realistische doelen voordat je begint. Good luck!

Dank Carlos, daar kunnen we wat mee!

Mijn doelstelling

Ja, ja, ik moet er van mezelf ook aan geloven. Die wintershape gaat gewoon weer plaats maken voor die van de zomer. Ik wil dan ook 4 kilo’s afvallen voordat die bikini weer dagelijks aangaat. Waarom 4? Dan staat mijn badkleding net weer wat mooier. Bovendien klopt mijn gewicht dan weer met de BMI-maatstaf, ook niet geheel onbelangrijk (zie hier als je zelf je BMI wilt berekenen). Ik begin hier volgende maand mee en zal je regelmatig op de hoogte houden van mijn vorderingen.

Tot slot

Wil jij, net als ik, ook wat afvallen en het deze keer goed aanpakken? Hou dan komende tijd Forever 39 goed in de gaten want er gaan regelmatig artikelen over dit onderwerp komen.

Go for it!

x Mo