VERBETER JE HUID MET EEN FACIAL

Afgelopen week was ik in Nederland, een mooi moment voor een grondige onderhoudsbeurt aan mijn huid. Ik heb mezelf onderworpen aan een facial bij Soap Treatment Store met producten van Dermalogica Age Smart. Weten waarom je huidje heel blij is met een facial? Lees dan snel verder.

Onderhoud bij de specialist

Je huid is een levend orgaan. Sterker nog, het is het grootste orgaan van je lichaam en verdient het om regelmatig vertroeteld te worden. Als je goed bezig bent, gebruik je thuis allemaal mooie producten om je huid in een topconditie te houden. Maar daarmee ben je er nog niet. Om echt goede resultaten te behalen, is het verstandig regelmatig een gezichtsbehandeling te ondergaan, oftewel een facial. Eigenlijk zou je dit elke 6 weken moeten doen. De schoonheidsspecialiste reinigt nl. net iets beter en dieper dan je zelf meestal doet. Hierna kunnen de werkzame stoffen beter worden opgenomen en kan je echt stappen maken op het gebied van huidverbetering.

Wat is een facial?

Een facial is gewoon het Engelse woord voor een uitgebreide gezichtsbehandeling. Iedere facial zal in ieder geval met een goede reiniging beginnen, soms zelfs met een dubbele reiniging. Wat er verder aan bod komt hangt af van het type huid en de specifieke wensen. Meestal zal er ook worden geëxfolieerd. Hierbij worden de dode huidcellen verwijderd door middel van het aanbrengen van (fruit)zuren. Met als gevolg een frisse, gladde huid waarin verzorgingsproducten beter hun werk kunnen doen. Voedende en hydraterende maskers en serums maken ook vaak onderdeel uit van een facial. Ps: voor het schrijven van dit artikel googelde ik het woord ‘facial’. En oeps… het schijnt dus ook nog iets totááál anders te zijn. Iets met een opgewonden manspersoon en een eiwitmasker op je gezicht. Tja, het is maar dat je het weet, haha!

dermalogica ervaringen
Mummy facial

Mijn gezichtsbehandeling

Terug nu naar mijn behandeling. Vorige week mocht ik in de stoel gaan liggen bij de aardige Charlotte van Soap Treatment Store in Rotterdam. Had ik me van te voren echt al op verheugd. Soap heeft meerdere locaties, maar overal word je ontvangen als een ware prinses in een prachtige en warme omgeving. Nadat ik lekker was geïnstalleerd in de behandelstoel, startte Charlotte het feestje met een dubbele reiniging van mijn gezicht. Daarna begon het exfolieren. Ik werd behandeld met een product van 30% melkzuur, salicyzuur, enzymen en peptiden. Met als doel het verbeteren van de huidstructuur. Daarna was het tijd voor het verwijderen van onzuiverheden. Kijk, dat geknijp en geduw is natuurlijk iets minder ontspannend. Maar hey, wie mooi wil zijn…..

Na al het voorbereidende werk begon het voeden van mijn huid met o.a. een speciaal masker met vitamine A,C, en E en een serum met antioxidanten en algenextract. Speciaal bedoeld voor de hydratatie en het blokkeren van vrije radicalen.

Dermalogica Age Smart

De producten waarmee ik werd behandeld waren allemaal van de Age Smart lijn van Dermalogica. Dat is een cosmeceutical merk waarmee ik nog niet echt bekend was. Het merk heeft een focus op het verbeteren van de huid en heeft voor ieder huidtype aangepaste producten. Mijn ervaring met deze producten van Dermalogica tijdens de behandeling was absoluut positief. Je hebt echt het gevoel dat er iets gebeurt en dat zie je na afloop ook terug in de spiegel. Zie verder de site van Soap voor het kopen van Dermalogica producten en verdere informatie.

dermalogica age smart

Tot slot

En toen… toen was het tijd voor de kers op de taart. Massagetijd! Hier had ik echt al de hele week zin in. Vakkundig nam Charlotte eerst mijn gezicht onder handen en daarna mijn nek en schouders. Heerlijk!

Na 75 minuten relaxen stond ik helemaal “zen” met een blakend gezond gezicht weer op straat. I like! Een facial is niet alleen heerlijk ontspannend, het is ook echt een belangrijke tool om je huidje in topconditie te houden. Kortom, doe jezelf een plezier en plan snel een fijne verzorgende vertroetelbehandeling in.

dermalogica producten
helemaal chill na de behandeling