IK KRIJG EEN DOORZICHTIGE BEUGEL!

Zoals jullie misschien weten, ben ik wel een beetje klaar met mijn lichtelijk scheve tanden. Vooral mijn ondertanden zijn door de jaren heen lekker aan de wandel gegaan, maar ook boven kan er wel wat in het gareel worden gebracht. Een tijdje geleden heb ik dan ook de mogelijkheden voor een beugel grondig geanalyseerd en in kaart gebracht. En nu is de kogel door de kerk: ik heb er eentje gekozen! Wil je weten welke unit ik komende 10 maanden zal dragen op weg naar het ultieme doel van rechte tanden? Kijk dan snel verder.

13 soorten beugels

Vorige keer heb je al kunnen lezen dat er wat mij betreft 3 serieuze opties zijn in beugelland: nl. de doorzichtige slotjes beugel, de incognito brace en de beugel van Invisalign. And the winner is……….. Invisalign! Dit zijn een soort doorzichtige hockeybitjes die je 22 uur per dag draagt. Alleen als je gaat eten of je tanden gaat poetsen gaat hij weer uit. Elke 2 weken vervang je de beugel door een nieuw exemplaar dat je tanden telkens weer net iets rechter zet, net zo lang totdat je tanden recht genoeg staan.

Waarom kies ik een doorzichtige beugel van Invisalign?

Eigenlijk was deze keuze niet heel moeilijk om te maken. Het grote voordeel van dit systeem is dat het uitneembaar is, wat dus super praktisch is qua schoonmaak. En bovendien is de beugel van Invisalign nagenoeg onzichtbaar. Ik heb hem in het wild kunnen bestuderen bij vriendin Mylène en je ziet er eigenlijk niets van. En voor de ladies die van duidelijkheid houden (moi!!!): er wordt een animatie gemaakt waarin je precies kan zien wat het eindresultaat zal zijn. Ik zal het beugeltraject ingaan onder de bezielende leiding van tandenfee Lisette Rademakers, die mij heeft verzekerd dat het allemaal prachtig gaat worden. Ik kan dus niet wachten!

Editor’s note: I am an Invisalign Ambassador. Invisalign is going to sponsor my treatment. However, the views expressed here are my views only and not those of Invisalign.