EN NU IS HET GENOEG!

Deze week heeft Mo weer een update voor je van haar sabbatical aan de Franse Cote d’Azur. Lees snel verder voor haar verhaal!

Ahhhh…het is zo lekker hier. Soms wel te lekker misschien. Het is nl. heel verleidelijk om tijdens een sabbatical te leven alsof je elke dag op vakantie bent en dat hoeft niet persé de meest gezonde levensstijl te zijn. Ik geef het maar meteen toen, het zijn soms best Bourgondische dagen. Sinds we in Frankrijk wonen gaan we meerdere keren per week gezellig uiteten (ja, ook met frietjes en mayo en zo) en trek ik zo ongeveer elke dag een nieuwe fles wijn open. Verder heb ik een obsessie voor knapperige en krakende pizza’s (een beetje wat Garfield met lasagna heeft) en heeft Sinterklaas een kubieke meter chocolade pepernoten naar Frankrijk gestuurd. Vive la vie!

Daarbij is er behoorlijk de klad gekomen in mijn fanatieke wandelsessies, want ik had (niet heel spannend, maar wel onpraktisch) mijn kleine teentje gebroken. Tja, je begrijpt na deze opsomming vast wel dat het niet helemaal goed gaat met mijn bikini-figuur. Nu is het niet echt strandweer, dus dat scheelt, maar even goed is het tijd om weer een beetje in het gareel te komen. En het verhaal van Stephanie, die 20 kilo is afgevallen, heeft mij ook geïnspireerd. Nu hoef ik geen 20 kilo af te vallen, hooguit 5, maar het lijkt me toch best leuk als ik bijvoorbeeld die nieuwe flared jeans weer dicht krijg…..Nb: ik heb trouwens geen clou hoe die ultra slanke Françaises (ik zie ze de hele dag van taartjes smikkelen én wijn drinken) het allemaal doen, maar dat is een ander verhaal.

Dus, de beslissing is genomen: het roer gaat om! Gelukkig weet ik prima hoe je op een normale manier weer een beetje in shape kan komen, ook tijdens een sabbatical. Geen extreme toestanden (het moet allemaal wel een beetje gezellig blijven), maar gewoon een beetje die teugels aantrekken. Er komt ten eerste niet meer standaard drank in huis. Wat er niet is, kan ook niet open toch (maar af en toe een drankje buiten de deur moet gewoon kunnen)? Verder ga ik weer wat meer op de koolhydraten letten, dat is altijd een gouden greep voor wie op een gemakkelijke manier weer een beetje de stroomlijn erin wil krijgen. Krijg je niets van, om zo nu en dan in plaats van aardappelen en pasta wat extra groenten te nemen. Of om tussen de middag een goed gevulde en yummy salade Niçoise te kiezen. En last but not least: ik heb hier een sportschool abonnement genomen. Nu moet je weten dat mijn man een enorme ‘Sport Billy’ is en hij gaat mij 2 keer per week coachen. Fijn, zo’n eigen (very) personal trainer die me ook nog eens thuis op het rechte (eet & drink) pad houdt. No escape dus, we gaan ervoor!

Bisou,

? Mo