FOOD VS. FITNESS

Let je al op je voeding en doe je je best in de gym, maar raak je toch die laatste paar kilo’s niet kwijt? Vandaag vertelt trainer en voedingsadviseur Marjolein van Eck in de Pop-up Store van Forever 39 alles over haar geheim om in shape te komen. Marjolein, brandt los!!!!

Food vs. Fitness

1Ik ben Marjolein, afgestudeerd aan de HALO als gymlerares, maar tegenwoordig werkzaam als fitness- en groepslesinstructeur, personal trainer en voedingsadviseur bij Max Health Club in Den Haag. Je zou kunnen zeggen dat ik het grootste gedeelte van mijn leven zeer sportief en, wat dat betreft, gezond ben geweest. Het sporten/bewegen is een onderdeel van mijn leven, zeker vanaf het moment dat ik in 2008 bij Max ging werken.

Ondanks al het sporten was mijn lichaam daarentegen nooit helemaal naar mijn zin. Ik was voor mijn gevoel altijd wat kilo’s te zwaar. Op mijn werk werden regelmatig tips over voeding uitgewisseld, waardoor ik ook steeds meer op mijn voeding ging letten. De voorwaarden waren naar mijn idee goed, maar mijn gewenste resultaat bleef uit. Waar lag het aan dat ik die laatste paar kilo’s maar niet kwijt raakte? Meer sporten dan dat ik deed was bijna niet mogelijk en na ongeveer alle ‘hippe’ diëten te hebben uitgeprobeerd was ik het spoor bijster.

1aUiteindelijk ben ik via een vriend van mij bij een voedingsadviseur terecht gekomen die vooral werkzaam is in de Bodybuilding- en Bikini Fitnessbranche. Ik was een beetje huiverig, ik zag mezelf al lopen als strak afgetrainde, opgepompte spierfabriek… Dat was niet helemaal mijn bedoeling. Toch was ik wel benieuwd wat hij mij te vertellen had, mijn eigen manieren/inzichten van dat moment werkten tenslotte niet. Een van de eerste dingen die hij mij vertelde nadat hij zag wat ik at op een dag was: ‘je eet echt veel te weinig!’. Ik schoot ter plekke vrijwel direct in de lach, ik moest kilo’s kwijt – niet aankomen!? Zijn verhaal was uiteindelijk wel goed en logisch, dus ben ik (soms met tegenzin) meer gaan eten naar zijn richtlijnen. En ja hoor… Hij had gelijk. Na een week of zes begon mijn vetpercentage te dalen, en flink ook. Uiteindelijk heb ik mijn gestelde doelen ruim gehaald. Nu, een paar jaar later, adviseer ik mijn eigen cliënten over voeding en training. Het is voor mij echt fantastisch om nu anderen hiermee te kunnen helpen.

Wat voor mij werkt, hoeft niet voor een ander te werken. Je moet een manier vinden die voor jou werkt. Wat ik hier wel mee wil zeggen is dat het soms een goed idee is om van je eigen ideeën (voedingsplan/trainingsprogramma) af te stappen en eens compleet iets anders te gaan doen. Zeker als jij jouw doel nu echt een keertje wilt bereiken, in plaats van bijna! Het is niet gek als je hiervoor hulp zoekt, in tegendeel. Zoek contact met een personal trainer, die daarnaast kennis heeft over voeding. Zij kunnen het complete pakket leveren. Een plan waarin jouw voeding is afgestemd op jouw dagelijkse inspanning (werk/training). Met een beetje geluk stuurt deze trainer jou een richting op waarvan je misschien nooit had gedacht dat het je wat goeds zou kunnen brengen. Ik zou zeggen: Laat je verrassen en neem de gok!

Marjolein van Eck

1