HEERLIJKE SALADE MET KIP

Weet jij het allemaal nog niet voor vanavond? Don’t you worry: de Pop-up kok van Forever 39, Suzanne Kroon, heeft weer een smaakvol gerecht voor je bedacht! Lees snel verder.

Ingrediënten:

Flinke hand gewassen kropsla of ijsbergsla

2 middelgrote gekookte eieren in vieren gesneden

1/2 avocado in mooie partjes gesneden

6 gehalveerde roma tomaatjes

4 plakken uitgebakken spek (optioneel)

100 gram Kipgehakt

Koriander (of peterselie indien je niet van koriander houden)

Bieslook

Peper,zout

1 eetlepel olijf mayonaise (je kan er half yoghurt half mayo gebruiken om het ‘slanker’ te maken)

Sap van 1/2 citroen

1 teen knoflook.

Bereidingwijze:

Kook de eieren naar wens bv medium  (7min koken) of hard (8 min) en spoel ze koud.

Kipgehakt aanmaken met peper, zout, koriander, knoflook en bak dit op een laag vuur met een klein beetje olijfolie rul laat het daarna afkoelen.

Bak het ontbijtspek en laat het afkoelen snijd het in mooie reepjes(optioneel)

Maak de mayonaise aan met citroensap, peper, zout.

Leg de gewassen sla op een mooi bord leg daar de eieren, spekreepjes, tomaatjes, avocado, en kipgehakt op.

Garneer het met gesneden bieslook en mayonaise.

Lieve groetjes,

Suzanne

1