HENNA WENKBRAUWEN

Ben jij het zat om steeds die wenkbrauwen te moeten bijtekenen? Dan zijn henna wenkbrauwen misschien wel iets voor je. Ik onderging deze behandeling bij Monique den Hollander van Brows ’n More. Lees snel verder voor alle ins en outs.

Vette wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn al een tijdje aan de hand. Onder invloed van Cara Delevingne en talloze Insta-girls, wil iedereen wel mooie. prominente units boven zijn ogen. Maar ja, wat nu als je jaren geleden hebt meegedaan aan de grote wenkbrauwpluk? Toen moest het allemaal heel dun zijn, met als gevolg dat vele haartjes blijvend zijn verdwenen. Gelukkig zijn er manieren om dit op te lossen. Je kan ze natuurlijk bijtekenen. Maar dat zal je dan iedere dag opnieuw moeten doen. Ook kan je haartjes laten implanteren, tatoeëren of laten aanbrengen door middel van permanente make-up. Voor wie dit allemaal te ver gaat: er is ook een tussenoplossing. Je kan je wenkbrauwen laten bijwerken door middel van henna.

Henna wenkbrauwen

Het voordeel van Henna is, dat het enkele weken houdt. Maar mocht het toch niet bevallen, dan vervaagt het op een natuurlijk manier gewoon weer. Het is ook fijn dat de Henna behandeling geen pijn doet. Behalve dan het epileren/ waxen, dat blijft natuurlijk altijd een dingetje. Nog een voordeel is dat Henna vaak zonder chemicaliën is of zelfs biologisch. En tegenwoordig is Henna verkrijgbaar voor alle kleurtypes, dus ook voor de blondere lady’s onder ons.

Brows ’n More

Ik werd voor mijn behandeling ontvangen in de gloednieuwe salon van naamgenoot Mo van Brows ’n More in Monnickendam. Een gezellige en lieve dame, die weet waar ze het over heeft. Ze heeft nl. al jaren 1 passie en dat is de wenkbrauw. Haar specialisatie is het aanbrengen van henna wenkbrauwen. Zij werkt niet met vaste sjablonen, maar modelleert wenkbrauwen die echt bij de persoon passen. Niet voor niets dat zij o.a. Katja Schuurman tot haar clientèle kan rekenen!

De behandeling

Eerst werd ik eens even goed bestudeerd door Mo. Daarna was het tijd voor het gebruikelijke pluk- en waxwerk om mijn wenkbrauwen in model te krijgen. Toen dit was afgerond, was het de beurt aan ’the real thing’: het aanbrengen van de Henna. De soort die ze gebruikt is van een zeer hoogwaardige Indiase kwaliteit. Nadat de henna was vermengd met organic rozenwater, werd deze door Mo met een penseel vakkundig aangebracht op mijn wenkbrauwen. Tijdens het proces werden ze steeds een beetje bijgewerkt. Net zo lang tot beide Mo’s tevreden waren. En dat is niet zo snel, kan ik je verklappen!

henna wenkbrauwen
Nee, niet schrikken, dit is niet het eindresultaat 🙂

Anti-aging tip

Mo vond dat mijn wenkbrauwen een beetje te ver doorliepen naar beneden. En dit is niet de bedoeling, vertelde ze. Mo: “om een open blik van de wenkbrauwen te creëren bij dames die geen 20 meer zijn, is het belangrijk dat de wenkbrauw aan de zijkant niet te lang is. Maak je hem ietsje korter, dan geeft dit een liftend effect voor het oog”. Misschien een leuke tip om zelf eens te proberen!

henna wenkbrauwen
tadahhhh, zo zijn ze geworden

Het resultaat

Na ongeveer 1 uur was Mo klaar met haar secure werkje. Wat een topper. Mijn wenkbrauwen waren mooi geshaped en een stuk voller. Wel moesten manlief & kinderen even wennen aan de donkere kleur, maar na een paar dagen vonden ze het ook helemaal mooi. Verder ben ik heel blij dat ik voorlopig niet meer mijn wenkbrauwen hoef bij te tekenen. Je bent altijd een beetje opgemaakt, ook al heb je geen spetter make-up op je gezicht. Kortom, I like Henna brows!!!

Een Hennabehandeling bij Brows ’n More kost 37,50 euro en een Browtreatment vanaf 22,50 euro

 

henna wenkbrauwen
Mo & Mo